Katarina Krišto u posljednjoj sekundi osvojila svjetsku juniorsku broncu

Katarina Kristo

Manje od mjesec dana nakon osvajanja europskog juniorskog zlata, hrvatska judašica Katarina Krišto (do 63 kg) osvojila je broncu na Svjetskom prvenstvu za juniorke u talijanskoj Olbiji.

Odličnu sezonu mlada Kaštelanka je okrunila s dvije velike medalje. Naslov europske prvakinje i zlato te svjetska bronca potvrda su kako je Krišto među najboljim juniorkama svijeta. Potvrđuje to i prvo mjesto na svjetskoj ranking ljestvici juniorki u kategoriji do 63 kg.

“Imala smo pet teških, baš kvalitetnih borbi. Ipak je to Svjetsko prvenstvo. Nažalost, ovdje nisam uspjela upisati i pet pobjeda, malo sam “zaspala” u polufinalu pa nisam bila na svojoj razini. Međutim, to sam odmah ispravila u borbi za broncu i vraćam se u Kaštela s još jednom velikom medaljom. Hvala svima, od saveza, mog kluba, svih kolegica i kolega, Gradu Kaštela koji me već dugo prati i svim navijačima – rekla je nasmijana Katarina nakon dodjele medalja u talijanskoj Olbiji.

Nakon što je ipponima slavila u prve dvije borbe, u četvrtfinalu se našla u zaostatku, kada ju je u prvoj minuti borbe Belgijka Corrao bacila na wazari. Međutim, Krišto pokazuje mentalnu snagu te se s dva wazarija plasirala u polufinale, gdje je Španjolka Vazquez Fernandez slavila ipponom te otišla do svjetskog srebra na kraju dana.

Našoj predstavnici je preostalo tražiti medalju u borbi za broncu, u kojoj je išla na Mađarku Ozbas. Teška borba u kojoj je Krišto natjerala Mađarku na dvije kazne odlučena je u doslovno posljednjoj sekundi. Već su svi iščekivali ulazak u “golden score”, ali Kaštelanka je uspjela iznenaditi Ozbas i osigurati si veliko slavlje.

“Još jedan sjajan rezultat, nakon europskog zlata! Uspjeli smo zadržati formu nakon penjanja na europski vrh i da je bilo malo više koncentracije u polufinalu, vjerujem da bi ova medalja bila i nešto jačeg sjaja. Međutim, ovo je izniman uspjeh i zahvaljujem se savezu, fizioterapeutu i svim kolegama i Katarininim kolegama iz reprezentacije koji su nas cijeli dan podržavali i pomagali – rekao je Katarinin trener, Josip Barić.

Podsjetimo kako je u srijedu Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg) zastala na korak do četvrtfinala, a u petak nastupaju Lara Cvjetko (do 70 kg) i Josip Bulić (do 90 kg).

BORILAČKI SPORTOVI
Tagged with: ,