Lara Cvjetko juniorska viceprvakinja svijeta: Nadam se da je ovo tek početak!

Lara Cvjetko

Još jednom je hrvatska judašica Lara Cvjetko (do 70 kg) pokazala kako je jedna od najvećih hrvatskih sportskih talenata. Nakon europskog srebra, u manje od mjeseca osvojila je i svjetsko juniorsko srebro na Svjetskom prvenstvu za juniorke u talijanskoj Olbiji.

Dobitnica nagrade Dražen Petrović za najuspješniju mladu hrvatsku sportašicu, Lara Cvjetko, pokazala je vrijednost i u Italiji, na smotri najboljih svjetskih juniorki. Osmijeh od uha do uha i velika medalja oko vrata nakon zahtjevnog dana bili su dovoljni da Lara u dahu ispriča:

“Drugo srebro na dva velika natjecanja i prva svjetska medalja. Nevjerojatno sam sretna i ponosna zbog toga. Znam da sam sposobna za takve uspjehe, ali opet je velika stvar i sve bih dala za to. Nadam se da je ovo tek početak i da će to biti pravi iskorak i za seniorski judo.”

Nakon što je ipponima s lakoćom svladala Šveđanku Nilsson i Litavku Pileckaite, u četvrtfinalu je Brazilka Carvalho bila veliki izazov. Povela je Brazilka na wazari, ali Cvjetko pokazuje mentalnu snagu i s dva wazarija preokreće te odlazi u polufinale. Tamo je dočekala Ukrajinku Chystiakovu te wazarijem prolazi u veliko finale.

Španjolka Tsunoda Roustant se u finalu pokazala kao, u ovom trenutku, boljom te zasluženo wazarijem uzela naslov svjetske prvakinje. Međutim, i u finalu je Lara pokazala stabilnost, kvalitetan pristup i malo je nedostajalo da u par prilika dođe do bacanja. Cjelokupni dojam na kraju dana je fenomenalno srebro i druga medalja za hrvatski judo u Italiji. Podsjetimo kako je u četvrtak Katarina Krišto (do 63 kg) osvojila prvu medalju (bronca).

“Izuzetno sam sretan i ponosan na svjetsko srebro Lare. Nisam iznenađen i vjerujem da će i na Grand Prix nivou pokazati kvalitetu. Čestitam Lari i treneru Tomašiću, a raditi s njom je zaista užitak jer sluša svaki savjet i želi naporno raditi i napredovati,” rekao je trener Dragan Crnov.

U srijedu je nastupila Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg) te zastala na korak do četvrtfinala, dok je u petak nastupio i Josip Bulić (do 90 kg). Mladi Dubrovčanin je upisao uvjerljivu pobjedu protiv Meksikanca Olivaresa, a zatim protiv nositelja, Turčina Aydina izgubio wazarijem u “golden scoreu”.

BORILAČKI SPORTOVI
Tagged with: ,