Kek: Dobro bi nam došle pune tribine! Heber: Moramo biti pametni

Rujevica, Foto nk-rijeka.hr

Nogometaši Rijeke u četvrtak na Rujevici od 20.45 sati dočekuju norveški Sarpsborg , u uzvratnoj utakmici trećeg kola kvalifikacija Europske lige. Prvi ogled u Norveškoj završio je remijem (1:1) i ekipu Matjaža Keka čeka teških 90 minuta u borbi za prolazak u doigravanje.

“Kvalitetu i način igranja ekipe koja dolazi smo već upoznali. Razmišljamo kako doći do rezultata koji će nam omogućiti prolaz u iduću fazu natjecanja. Ekipa je optimistična, raspoloženje dobro, atmosfera koja je poticajna. Dobro bi nam došle pune tribine, još jedan poziv i apel navijačima,” rekao je trener Matjaž Kek.

Uoči prve utakmice u Norveškoj dosta se pričalo u travnjaku na stadionu Sarpsborga i koliko je umjetna trava utjecala na igru.

“Mislim da je bio veći problem možda uži teren, jer njihov presing na takvom terenu dolazi do izražaja. Moramo potencirati svoje stvari koje moramo bolje raditi. Što manje prekida i da što kvalitetnije odradimo odbijenu loptu. Ne može biti da oni od sedam duela dobiju deset. Sarpsborg je pokazao da zna igrati i nije ekipa za podcjenjivanje,” istaknuo je slovenski stručnjak.

“Sarpsborg je visoka i jaka ekipa. Igraju puno dugih lopti, ali mi igramo pred našim navijačima. Moramo biti pametni,” najavio je brazilski napadač Heber. (Foto: nk-rijeka.hr)

NOGOMET