Kek: Europa je izlog i potvrda rada u klubu! Čolak: Znamo što nas čeka u Norveškoj…

Sarpsborg

Nogometaši Rijeke u četvrtak od 20.45 sati, na gostovanju kod norveškog Sarpsborga, igraju prvi susret trećeg kola kvalifikacija za ulazak u Europsku ligu.

U redovima Rijeke vlada odlično raspoloženje, dvije pobjede na otvaranju sezone bile su nužna injekcija samopouzdanja pred europske ispite.

“Već smo analizirali suparnika i znamo kakva su ekipa, kakav je teren, navijači… Znamo što nas čeka, bit ćemo spremni za utakmicu. Očekuju nas sigurno neki drugi uvjeti u odnosu na Rijeku. Nekoliko dana smo na Rujevici trenirali na umjetnoj travi. Dobro smo otvorili sezonu, ali moramo gledati od utakmice do utakmice. Bit ćemo spremni,” najavio je Antonio Čolak.

Sarpsborg je u drugom kolu izbacio švicarski St. Gallen…

“To je dovoljno upozorenje da nas čeka težak dvoboj. Sarpsborg je ekipa ima znanje, agresivnost i veliki motiv nakon pobjede protiv St. Gallena. Ovakve utakmice, ako nisi sposoban odigrati koncentrirano, onda možeš imati velikih problema. Ovo su novi izazovi ispred nas,” poručio je trener Matjaž Kek i dodao:

“Europa je izlog i potvrda rada koji postoji u klubu. Rijeka je igrala već velike utakmice u Europi, ali to je povijest. Pred nama je novi izazov. Sarpsborg je agresivna i fizički spremna ekipa što ćete imati prilike vidjeti.”

Mario Pavelić imat će svoj europski debi u dresu Rijeke: “Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu. Znamo da je Sarpsborg dobra ekipa, igraju dobar i agresivan nogomet. Na nama je da izađemo 100 posto koncentrirano i napravimo dobar rezultat.”

Dario Čanađija nada se pozitivnom rezultatu: “Radi se o dobroj, čvrstoj ekipi. Pokazali su i protiv Švicaraca da znaju igrati nogomet. Dobili smo sve informacije i pripremili smo se. Znamo što tražimo u Norveškoj, ali znamo i njihovu snagu i ne podcjenjujemo ih. Idemo pokušati pobijediti i prije svega zabiti gol u gostima. Zasad smo izgledali dobro, iako smo i sami svjesni da ima još puno rezervi u našim redovima. Uigranost će doći kroz utakmice. Najbitnije je da budemo složni i sve prepreke su premostive.”

Uzvrat je idućeg četvrtka na Rujevici.

NOGOMET