Kek nakon fenomenalnog podviga Rijeke: “Ovo je uspjeh za čitav hrvatski nogomet!” Video: Veličanstven doček na Korzu!

Kek, Stuttgart

Kek, StuttgartNogometaši Rijeke sjajnom su partijom izborili remi u Stuttgartu, koji ih je nakon pobjede u prvoj utakmici smjestio u skupine Lige prvaka. Bila je to velika igra živaca, a pogodak vrijedan prolaza postigao je Goran Mujanović, u četvrtoj minuti sučeve nadoknade uzvratne utakmice. Trenutak je to za povijest riječkog, ali i hrvatskog klupskog nogometa: “Niste kao turisti došli u Stuttgart, treba malo istrpjeti, baš kao što su i dečki na terenu istrpjeli. Čestitam im od srca, ovo je veliki rezultat za Rijeku, za hrvatski nogomet. Koliko tek sad ja imam problema, tko će sad sve te utakmice pohvatati,” u odličnom raspoloženju kroz šalu je Matjaž Kek pohvalio uspjeh svoje ekipe i nastavio:

“Nemate pojma koliko sam ponosan! Čestitam igračima, upravi i poseban navijačima. Kad sam ih vidio na stadionu možeš biti jedino ponosan, a ovo je naš dar svima u Rijeci i poseban ovim navijačima koji su bili ovdje u Stuttgartu. Posebno veliko hvala Damiru Miškoviću, jer što je taj čovjek napravio u posljednjih godinu dana sa svojim prijateljima, suradnicima, to nevjerojatno.”

O samoj utakmicim nije bilo previše filozofije, najvažnija je bila vjera u supjeh, Kek je ionako tvrdio kako kvaliteta postoji: “Imali smo problema tijekom utakmice, naravno, ali ne može biti drugačije kada igraš protiv Bundesligaša. Bio sam uvjeren kako možemo proći, prije utakmice na svojim igračima nisam vidio niti malo straha. Naravno, bio je respekt, znali su kako će biti teško, ali sam imao osjećaj da vjeruju u pobjedu. Kada imaš vjeru, mora ti se u životu vratiti, a njima se vratilo samo ono što su uložili u ove dvije utakmice.”

Armada Stuttgart“Neka san još traje, sada treba proslaviti, onda se smiriti, a prisjetite se što sam rekao prije utakmice – ova ekipa ima strahoviti potencijal,” istaknuo je ponosni Matjaž Kek, Slovenac na kormilu riječkog nogometnog broda.

Emocije su preplavile inače smirenog i odmjerenog trenera Rijeke: “Svaka pobjeda mi je draga, imao sam sreće da svoju domovinu odvedem na Svjetsko prvenstvo, s Mariborom sam bio prvak države, ali ova pobjeda spada u kategoriju nezaboravnih. Rijetko pokazujem emocije, ali danas sam iskreno sretan.”

Nakon ponoći su nogometaši, trener i Uprava Rijeke stigli natrag u grad, a velika proslava na Korzu nastavila se do duboko u noć.

Kek, doček slavlje

 

NOGOMET

Ostavi komentar