Kobešćak: “Velika prednost, ali daleko smo još od kraja”; Joković: “Strašno iscrpljujuća utakmica”

Primorje - Jug

U drugoj utakmici finalne serije doigravanja za titulu prvaka Hrvatske u vaterpolo Jug Croatia osiguranje slavio je u Rijeci kod Primorja Erste banke te je tako stigao na korak od trofeja.

Nakon pobjede u Gružu, Gospari su bili bolji od branitelja naslova i pred njihovim navijačima 5:7.

Odluka je pala u završnoj dionici koju su gosti riješili u svoju korist golovima sjajnih Jokovića i Perronea, inače najefikasnijim igračima utakmice s po tri pogotka.

Jednom je strijelac bio i Josip Vrljić, a vratar Bijač imao je čak 13 obrana.

“Sjajna pobjeda u vrlo teškoj utakmici. Tjelesno vrlo teška, obrana fantastična posebno u drugom dijelu. Velika je ovo prednost za nas, ali daleko je to od kraja jer je i Primorje podiglo formu, a treba vidjeti kakvo će stanje s ozljedama biti do treće utakmice,” kazao je trener Jug CO Vjekoslav Kobešćak, prenosi službena klupska stranica.

“Strašno iscrpljujuća utakmica, ali smo uspjeli odigrati fantastičnu obranu, sveli smo utakmicu na mali broj golova i na kraju kad je bilo najpotrebnije zadržali hladnu glavu. Velika pobjeda koju moramo kapitalizirati u trećoj utakmici,” rekao je trostruki strijelac Maro Joković.

Treći, možda i odlučujući dvoboj, na rasporedu je 4. svibnja u Dubrovniku.

Primorje EB – Jug CO 5:7 (2:2, 1:1, 2:2, 0:2)

PRIMORJE ERSTE BANKA: Vićan (9 obrana), Burić (1), Radu, Krapić, M. Vrlić, Vukičević, Muslim, Petrović, Dedović (1), Echenique (2), Šetka, Bošković (1), Jelovina, Buljubašić. Trener: Ivan Asić.
JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač (13 obrana), Macan, Fatović, Lončar, Joković (3), Garcia, Marković, Ivanković, Bautović, Perrone (3), Benić, Obradović, Popadić, Vrlić (1). Trener: Vjeko Kobešćak.

OSjeti 600x200

VATERPOLO VODENI SPORTOVI