Komšić: Domaća podrška daje dodatnu snagu u onih posljednjih deset zavoja, kad je uvijek najteže

Komšić

Andrea Komšić bit će nažalost jedina hrvatska predstavnica na slalomskoj utrci Svjetskog kupa na zagrebačkom Sljemenu. Leona Popović i Ida Štimac propustit će ovogodišnju Snježnu kraljicu zbog ozljeda pa će 22-godišnja Andrea biti jedina junakinja brojnih navijača pored Crvenog spusta…

“To što nastupam kao jedina predstavnica ne stvara mi dodatni pritisak. Fokusirana sam na što bolju izvedbu i trenutno ne razmišljam ni o čemu drugome. No, sigurno bi bilo puno ljepše i opuštenije startati i uz druge naše predstavnice. Do sada sam ove sezone nastupila na tri slalomske utrke Svjetskog kupa te sam se uvjerila da mogu konkurirati za plasman u druge vožnje. To mi je ujedno i glavni cilj za Snježnu kraljicu, a nakon toga i za slalomsku utrku u Flachau. Nažalost, cijeli rujan i listopad nisam skijala jer u to doba godine nema snijega u Coloradu, ali zato smo se snažnije fokusirali na kondicijske pripreme“.

Andrea je na Sljemenu debitirala u Svjetskom kupu 2013., kao 16-godišnjakinja. Upravo je na toj utrci Mikaela Shiffrin, danas trostruka osvajačica Snježne kraljice, osvojila svoju prvu sljemensku krunu, a Andrea je s visokim startnim brojem 71 na koncu upisala 47. mjesto prve vožnje.

“Sada svakako skijam puno zrelije i iskusnije nego prije šest godina kada sam prvi put skijala utrku Svjetskog kupa, i to na Sljemenu. Tada sam imala veću tremu, jer to mi je praktički bio debi protiv ‘velikih’ cura te samim time nisam imala jako velika očekivanja. Ipak, ove godine je drugačije“, poručuje Andrea i otkriva kako uz skijanje mnogo vremena i energije ulaže i u vlastito obrazovanje: “Iako sam zadnje tri godine u Sjedinjenim Američkim Državama, skijanje kombiniram s obrazovanjem koje mi je vrlo bitno. Ambiciozna sam i naporno radim na ostvarivanju svih ciljeva koje sam si zacrtala,” prenosi službena stranica Snježne kraljice.

Upravo je na posljednjoj slalomskoj stanici Svjetskog kupa prije Sljemena, u Semmeringu, zabilježila vrlo dobar nastup i 34. mjesto nakon prve vožnje.

“Posljednjih mjesec dana imala sam gust raspored s utrkama u Americi, Kanadi i Europi gdje sam pokazala da mogu skijati na visokoj razini. Netom završeni slalom u Semmeringu mi je najveća motivacija s obzirom na to da sam bila vrlo blizu plasmana u drugu vožnju“, poručila je.

Andrea će na Sljemenu imati veliku podršku domaćih navijača, a sigurno će najglasnija biti brojna skupina iz njezinog rodnog grada.

“Stići će obitelj i prijatelji iz Kreševa, što mi dakako mnogo znači. Domaća podrška je nešto što uvijek daje dodatnu snagu u onih posljednjih deset zavoja kada je uvijek najteže. Poruke podrške stižu neprestano i uvijek mi iznova navuku osmijeh na lice. Lijepo je znati da drugi navijaju i vjeruju u tebe. Jako se veselim nadolazećem vikendu na Sljemenu, svom nastupu, ali i cjelokupnom programu. Staza je izvrsno pripremljena, a navijači će, kao i uvijek, biti glasni i nositi nas do ciljne ravnine!”

U muškoj utrci Hrvatska će imati šestoricu predstavnika. Istok Rodeš i Matej Vidović pokušat će na Sljemenu ponoviti sjajne rezultate otprije dva tjedna kada su na slalomskoj utrci za Svjetski kup u talijanskoj Madonni di Campiglio zabilježili nabolje rezultate u karijeri. Rodeš je osvojio fantastično sedmo mjesto s visokim startnim brojem 66 i trećim najbržim vremenom druge vožnje, dok je Vidović nakon dvije vožnje osigurao 18. poziciju. Osim njih, niz Crveni spust skijat će još Filip Zubčić, Elias i Samuel Kolega te Leon Nikić.

Start ženske utrke na rasporedu je u subotu u 13 sati, dok je početak druge vožnje u 16 sati. Muški slalom započet će u nedjelju u 12.15 sati, dok rasplet slijedi nakon 15.30 sati.

Ulaznice za žensku utrku dostupne su po cijeni od 30 kuna za odrasle, dok cijena ulaznice za djecu od 7 do 15 godina iznosi 15 kuna. Cijene ulaznica za mušku utrku iznose 50 kuna za odrasle i 25 kuna za djecu. Cijena paketa ulaznica za obje utrke za odrasle iznosi svega 60 kuna, a za djecu 30 kuna. Za djecu do sedam godina u pratnji roditelja ulaz je besplatan oba dana.

Uz atraktivne utrke ženskog i muškog slaloma, gledateljima je kupnjom svih vrsta ulaznica u cijenu uključen prijevoz, nastup DJ-a, hrvatska navijačka zastavica, te ponovno besplatna hrana i piće po čemu je Sljeme jedinstveno u svijetu.

Skijanje ZIMSKI SPORTOVI