Koprivničanke gostuju u Siofoku kod Kobetić i Ježić: Nije nam problem igrati u ‘paklenoj’ atmosferi

Lea Franušić RK Podravka

Podravka Vegeta u trećem kolu EHF kupa gostuje kod braniteljica naslova, ekipe Siofóka, za koju nastupaju Andrea Kobetić Penezić i Katarina Ježić.

Dvoboj se igra u subotu od 18 sati.

“Idemo u Siófok gdje nas očekuje jedna od najboljih ekipa u Europi. Nemaju dugu povijest niti priču, no radi se o ekipi koja ulaže mnogo. Imaju deset stranih igračica i to vrhunske kvalitete. Andreja Kobetić, Katarina Ježić, Nerea Pena te još nekoliko strankinja koje su stasale u najjačim ligama u Europi. Očekuje nas teška utakmica, no naš cilj se zna. Želimo osvojiti osam bodova u EHF Kupu te ostvariti plasman dalje u četvrtfinale. Pred nama su još četiri utakmice da to postignemo,” istaknuo je trener Saračević.

Koprivničanke su u prva dva kola ostvarile dvije pobjede: “Nakon dvije pobjede imamo dosta samopouzdanja, no mjesta euforiji nema. Znamo kolike su naše mogućnost i igrat ćemo u skladu s njima. Ekipa Siófoka je iskusna i kvalitetna, a posljednjih su godina doveli velika imena te imaju konstantu igranja europskih natjecanja. Mi ćemo igrati kao i do sada, popravit ćemo neke mane u našoj igri i mislim da se možemo nositi s Mađaricama. Nama nije problem igrati pred paklenom atmosferom. Štoviše nama to i odgovara jer smo na to naučene u Koprivnici,” dodala je Jovana Risović.

“Atmosfera u ekipi je pozitivna, dvije pobjede digle su raspoloženje. No, ne smijemo ostati na tome. U Mađarskoj nas čeka teška i zahtjevna utakmica, a mi ćemo dati sve od sebe i boriti se do kraja,” poručila je Lea Franušić.

Siófok i Podravka Vegeta trenutno imaju isti broj bodova u skupini B EHF Kupa, ali Mađarice imaju bolju gol razliku.

Rezultati by SofaScore

RUKOMET