Kovač zadovoljan tek drugim poluvremenom: “Ispričavam se Švicarcima zbog ponašanja pojedinih naših takozvanih navijača”

Niko Kovač Foto Drago Sopta HNSŠvicarska i Hrvatska odigrale su 2:2 u prijateljskoj utakmici te doznale dio svojih mogućnosti tri mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Hrvatski izbornik Niko Kovač nije mogao biti zadovoljan prvim poluvremenom u St. Gallenu, no svidjela mu se igra u drugom poluvremenu.

“U prvom dijelu nismo imali okomitu loptu, nismo bili opasni, nedostajalo nam je agresivnosti i strasti i činilo mi se da pristup nije onakav kakav sam zahtijevao. U drugom dijelu okrenula se ploča, Hrvatska je igrala kako priželjkujemo i stvarala je mnogo prilika. Rezultat je korektan, s 2:2 obje strane mogu biti zadovoljne”, sažeo je hrvatski izbornik Niko Kovač svoje dojmove.

Osvrnuo se i na igru nekoliko pojedinaca koji su počeli u prvoj jedanaestorici, kao i na nositelje igre koji su na teren ušli s klupe za pričuve.

“Subašić je na golu odradio vrlo dobar posao, kod pogodaka ništa nije mogao. Nije kod njega bilo nervoze, i zna otvoriti igru. I s Malešom sam zadovoljan, on je odradio svoj posao u defenzivnom dijelu. Teško je govoriti je li Jelavić bio pravi s obzirom da nismo imali šansi do odmora. Dogovor s Modrićem i Mandžukićem je bio da dobiju 30 do 45 minuta, a splet okolnosti zahtijevao je Mandžukića već na poluvremenu”, objasnio je.

“Ne mogu biti zadovoljan svime što smo dopustili protivniku u prvom dijelu, nismo ispunili dogovor o zatvaranju sredine terena. Protiv jednog Brazila tako ne smijemo nastupiti. Nije obrana samo obrana, ona počinje od prvog čovjeka u napadu. Protiv Islanda su zajedništvo i kompaktnost bili na potrebnoj razini, a danas u prvom poluvremenu nisu”, dodao je Niko Kovač.

Ivica Olić bio je dvostruki strijelac za Hrvatsku, dok je oba pogotka za Švicarce postigao Josip Drmić, o kojemu se dosta pričalo i prije susreta.

“Drmić je igrač sjajnog potencijala i šteta je što ne igra za Hrvatsku. Čestitam mu na nastupu i drago mi je zbog njega”, rekao je izbornik.

Naposljetku je poručio švicarskim domaćinima: “Ispričavam se Švicarcima zbog ponašanja pojedinih naših takozvanih navijača. Svi se mi moramo kad-tad opametiti. Jako smo lijepo primljeni u Švicarskoj i moramo to vratiti na jedan normalan i civiliziran način”. (hns-cff.hr, Foto: Drago Sopta/HNS)

AKTUALNO IZDVOJENO NOGOMET

Ostavi komentar