Kovačić ostaje u Londonu: Osjećam se ugodno ovdje, nadam se kako ću dati svoj doprinos u budućim sezonama

Modrić, Kova

Nakon sezone na posudbi iz Real Madrida, vezni igrač hrvatske reprezentacije Mateo Kovačić potpisao je petogodišnji ugovor s londonskim Chelseajem.

Mateo Kovačić je na posudbu u London stigao prošlog ljeta nakon osvojene srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji te je u prvoj sezoni u klubu upisao 51 nastup, uključujući i finalnu utakmicu Europske lige. Dvadesetpetogodišnji Kovačić bio je dio početne postave svog kluba na 10 od 15 utakmica koje je Chelsea igrao u Europskoj ligi te je dva puta naknadno ušao u igru, a njegov nastup posebno je zapažen na utakmici protiv Arsenala u Azerbajdžanu, na kojoj je sudjelovao u tri od četiri pogotka koja je Chelsea postigao.

“Stvarno sam zadovoljan sa svojom sezonom u Chelseaju, osjećam se ugodno ovdje i sviđaju mi se London i engleska liga. Vrlo sam sretan što se mogu trajno priključiti Chelseaju. Imali smo uspješnu sezonu te smo osvojili Europsku ligu. Nadam se kako ću moći dati svoj doprinos u budućim sezonama”, poručio je.

Prije dolaska u Chelsea, Kovačić je proveo tri sezone u Real Madridu, a igrao je i za milanski Inter te zagrebački Dinamo. Za hrvatsku reprezentaciju je do sada upisao 52 nastupa.

NOGOMET