Mršić: Boravak u Las Vegasu će nam dobro doći, naši igrači će sigurno napredovati

Veljko Mršić, HKS, Marin Sušić

Nakon desetak dana priprema u Svetom Martinu i Zagrebu, hrvatska košarkaška reprezentacija je stigla u Las Vegas na NBA Ljetnu ligu.

Prva utakmica na rasporedu je 5. srpnja protiv mlade momčadi Detroit Pistonsa.

“Iskoristit ćemo turnir da vidimo jednu drugačiju košarku, bržu, s puno više intenziteta i to će nam dobro doći kao jedna školska turneja nakon koje će naši igrači sigurno napredovati,” poručio je izbornik Veljko Mršić.

“Imali smo sreće, nije bilo ozljeda i dvanaest igrača koje smo odredili za put doista i putuju na Ljetnu ligu“, prenosi hks-cbf.hr.

Na Mršićevu popisu su Roko Rogić, Krešimir Radovčić, Roko Badžim, Luka Babić, Mateo Drežnjak, Pavle Marčinković, Ivan Ramljak, Željko Šakić, Domagoj Vuković, Marin Marić, Marjan Čakarun i Antonio Vranković, sin predsjednika HKS-a.

Popis igrača za NBA Ljetnu ligu nije se, dakle, mijenjao u odnosu na onaj s okupljanja. Tek je Matej Rudan, kao što je otpočetka i zamišljeno, napustio redove seniorske reprezentacije i pridružio se matičnoj U-18 reprezentaciji pod vodstvom Milana Karakaša.

Druga utakmica na rasporedu je 8. srpnja u 1 sat iza ponoći po našem vremenu protiv Brooklyna, a Hrvatska će još igrati s Oklahoma City Thunderom (10. srpnja u 0.30 sati) te protiv Dallas Mavericksa (11. srpnja u 0.30 sati).

Izabranici Veljka Mršića će 12. ili 13. srpnja igrati posljednju utakmicu u Las Vegasu, u razigravanju za plasman, ovisno o rezultatu.

Kompletan raspored – NBA Ljetna liga LAS VEGAS

(Foto: HKS, Marin Sušić)

KOŠARKA