Kranjčar dao ostavku: “Odluka je moja, nisam više sretan u Maksimiru”

Kranjčar

Nakon debakla na gostovanju kod Rijeke, legenda Dinama Zlatko Cico Kranjčar podnio je ostavku na mjestu trenera aktualnih prvaka.

Modri su poraženi u posljednja tri susreta, kod kuće protiv Osijeka, u Ligi prvaka kod Lyona i sada kod Rijeke, koja je na vrhu prvenstvene ljestvice odmakla Dinamu četiri boda.

“Nije Uprava tražila moj odlazak! Sam sam odlučio odstupiti nakon trećeg poraza u nizu, više nisam u Maksimiru sretan. Pritisci su preveliki,” rekao je u obraćanju nakon susreta.

“Igrači to možda neće osjetiti koliko ja osjećam jer emocije su kod mene drugačije nego kod njih. Čestitam Rijeci na dobroj igri i egzekuciji. Imali smo situacije kad smo mogli doći do realizacije dva gola, ali nismo bili pravi,” rekao je Kranjčar pa nastavio o cijeloj situaciji: “Nakon poraza od Osijeka i Lyona medijski se potencirao moj nedekvatan učinak i rezultat. Ja sam to prihvatio, a nakon današnje utakmice došao je trenutak da nakon trećeg poraza zahvalim Dinamu što su me doveli i dali mi priliku. Nadam se da sam dolaskom napravio izlazak prema Europi i ovim se porazom opraštam. Zahvaljujem svima, igračima, publici i medijima.

Kranjčar je pojasnio svoju odluku o napuštanju klupe Modrih: “Volim Dinamo i hrvatsku ligu. Dinamo je napravio europski rezultat, ušao u Ligu prvaka, u što se u medijima nije vjerovalo, ali ja jesam. Ovim posljednjim rezultatima ne mogu biti zadovoljan i logično je, zbog interesa Dinama i zato jer ga volim i želim da bude uspješan, da se sada maknem. Bio je veliki pritisak, izdržao sam to, ostvario sam rezultate u koje se nije vjerovalo i sad, još uvijek u pravo vrijeme, bolje je da se maknem i omogućim da netko drugi napravi bitan rezultat. Hvala svima. Iako neki mediji špekuliraju, ovo nema veze s upravom, ovo je moja odluka.”

”Kad neću biti zadovoljan i sretan maknut ću se sam” – to sam vam rekao već ranije. Nesretan sam, žao mi je zbog poraza kao dinamovcu, potekla mi je suza kad sam išao našim navijačima zahvaliti. Da smo i pobijedili večeras isto bih napravio sada – rekao je trener Kranjčar za kraj konferencije.

Cico je preuzeo Dinamo prije početka ove sezone, nakon iznenadnog odlaska Zorana Mamića u Saudijsku Arabiju.

NOGOMET