Kristijan Vugrinski u Ljubljani osvojio prvu medalju za Hrvatsku, Seligman nezadovoljan četvrtim mjestom

Kristijan Vugrinski, Ljubljana

Nakon prvog finalnog dana Svjetskog kupa u Ljubljani, hrvatska gimnastika je postala bogatija za još jednu medalju. Broncu na konju s hvataljkama osvojio je Kristijan Vugrinski.

Vugrinski je nakon šestog mjesta u kvalifikacijama poboljšao svoju vježbu te s ocjenom 14,750 došao do trećeg mjesta i brončane medalje. Ova je medalja jedan od najvećih uspjeha u karijeri dvadesetšestogodišnjeg Zagrepčanina, koji je 2012. bio prvak Hrvatske na konju s hvataljkama.

Kristijan nije mogao sakriti svoje zadovoljstvo:

“Presretan sam jer sam osvojio prvu medalju! Jest da je bronca, ali s time se počinje. Imao sam jednu grešku na toj vježbi, što je moglo biti i bolje, a onda bi bio i bolji rezultat.”

Kristijan Vugrinski, bronca

Robert Seligman, koji je bio najbolji u kvalifikacijama, u finalu je završio na četvrtom mjestu, a za svoju je vježbu ocijenjen sa 14,650.

“Dobro sam se zagrijao, ali imao sam bolove u ruci, puno jače nego u kvalifikacijama. Još sam i nastupao prvi pa sam morao ići na sve ili ništa. Ne mogu reći da je ispalo ništa, ali nisam zadovoljan. Pogriješio sam na elementu na jednoj hvataljci koji sam ubacio u vježbu da podignem startnu ocjenu, no pogriješio sam, ispao dolje, ali nisam pao, izvukao sam se, borio se do kraja. Ipak, vrijedim više, ne mogu biti zadovoljan s ovime. Vjerujem da ću se krajem mjeseca na SK u Osijeku pokazati u pravom svjetlu i sa zaliječenom ozljedom ruke,” poželio je Seligman.

Bolji od hrvatskog dvojca bili su samo pobjednik Vasili Mikkhalitsyn iz Bugarske, čija je vježba ocijenjena s 15,400 te Slovenac Sašo Bertoncelj, koji je do srebrne medalje došao ocjenom 14,900.

Hrvatska gimnastika može postati bogatija za još poneku medalju u nedjelju, kada u finalu preče nastupaju Anton Kovačević i Tin Srbić.

Hrvatska je na tri ovosezonska Svjetska kupa osvojila već četiri medalje – Tin Srbić (preča) broncu u Bakuu, Robert Seligman srebro (konj s hvataljkama) i Marijo Možnik broncu (preča) u Dohi te Kristijan Vugrinski broncu u Ljubljani.

Odličan je to uvod za Grand prix koji se održava od 29. travnja u Osijeku, a na kojemu će nastupiti najjača imena hrvatske gimnastike.

OSTALI SPORTOVI