Kvalifikantica osvojila Zagreb Ladies Open: Žao nam je što naše igračice nisu napravile malo bolji rezultat

Marin Cilic Zagreb Ladies Open

Ukrajinka Marina Černišova (400. na WTA listi) pobjednica je desetog izdanja Zagreb Ladies Opena, ITF-ova turnira koji se za nagradni fond od 80.000 dolara igrao na zemljanoj podlozi zagrebačkog Teniskog centra Maksimir.

U finalnom susretu dvije tenisačice koje su nastup na turniru započele u kvalifikacijama, 20-godišnja Černišova je nadvisila Mađaricu Reku-Lucu Jani (276.) sa 6:1 i 6:4 te tako okončala nastup na turniru bez izgubljenog seta. U drugom je setu Černišova imala prednost od 5:2, a kod rezultata 5:4 susret je na 45 minuta prekinut zbog kiše. Nakon povratka na teren, Ukrajinka je završila posao te stigla do svog devetog i najvećeg naslova u pojedinačnoj konkurenciji na ITF-ovim turnirima.

Gost turnira bio je i Marin Čilić.

“Možemo biti zadovoljni s još jednim izdanjem turnira, pobijedila je najbolja, a žao mi je što naše igračice nisu napravile malo bolji rezultat. Sljedeće godine očekujemo nastavak trenda povećanja nagradnog fonda, a želja nam je dovesti na turnir sve naše najbolje tenisačice,” rekao je direktor turnira Jonuz Aliti.

U konkurenciji parova slavile su Mađarica Anna Bondar i Argentinka Paula Ormaechea koje su u finalu bile uspješnije od Francuskinje Amandine Hesse i Čileanke Daniele Seguel (7:5, 7:5).

TENIS