Dalić: Moramo se postaviti kao favoriti i biti strpljivi; Vida: Ne živi se od utakmice u Slovačkoj, ima još dosta do kraja kvalifikacija

Zlatko Dalić

Maestralna partija Vatrenih u Slovačkoj već je arhivirana i treba se okrenuti novom izazovu, gostovanju u Azerbajdžanu kod reprezentacije koju s klupe vodi Nikola Jurčević.

“Moramo jako ozbiljno shvatiti utakmicu i ne popustiti niti u jednom segmentu igre u odnosu na nastup u Trnavi. Agresivnost, odgovornost, disciplina, trčanje i kompaktnost moraju biti na visokoj razini. Moramo biti strpljivi jer bit će nezgodno. Nema danas ništa lagano, bez obzira koliko se naša pobjeda očekuje, i ne zavarava nas činjenica da Azerbajdžan još nema bodova. Moramo ponoviti izdanje iz Slovačke,” naglasio je izbornik Zlatko Dalić.

Hrvatska je Azerbajdžan dobila u prvom susretu ovih kvalifikacija, preokretom na Maksimiru rezultatom 2:1.

“Razgovaramo s igračima, upozoravamo, suparnik je dobar. Nadam se da ćemo uspjeti u svom naumu i moramo se postaviti kao favoriti, kao lideri. Nema potrebe za većim promjenama, valjda neće iskrsnuti problemi u zadnji čas. Nećemo ni govoriti tko nedostaje jer imamo sjajne igrače, koji samo moraju ponoviti svoje partije. Ne opterećujemo se statistikama, odupiremo se svemu što je nebitno, nama je cilj osvojiti 15 bodova za plasman na Europsko prvenstvo,” dodao je.

Dvoboj u Bakuu je na rasporedu od 18 sati po našem vremenu.

“Nismo imali mnogo vremena za pripreme, analizirali smo Azerbajdžan i odrađujemo treninge. Azerbajdžanci su nas namučili prije nekoliko godina, kao i nedavno u Zagrebu, a rezultati ne odražavaju uvijek njihovu kvalitetu. Ne bih izdvajao pojedince, nesretno su izgubili u Walesu, no imaju dobrih igrača i mogu svakome zagorčati život,” dodao je Domagoj Vida i posebno istaknuo:

“Drugi smo na svijetu, imamo odlične igrače s važnim ulogama u velikim klubovima te će se najviše pitati nas. Uz pristup iz Osijeka i Trnave sigurno možemo ostvariti cilj i osvojiti sva tri boda. Poštujemo Azerbajdžan, i treba ostati s obje noge na zemlji jer ne živi se od utakmice u Slovačkoj. Svaki je dan novo dokazivanje i treba potvrđivati kvalitetu. Imamo još dosta utakmica do kraja i treba se prije svega plasirati na Europsko prvenstvo. Složio bih se da je to bila jedna od najboljih utakmica Hrvatske, svakako otkako sam ja u reprezentaciji, ali izbornik nas priprema da ta lijepa predstava ništa ne znači ako ne pobijedimo Azerbajdžan.”

U drugoj utakmici skupine Slovaci u ponedjeljak gostuju kod Mađarske.

Rezultati by SofaScore

NOGOMET