Lacković: Pripremit ćemo istu taktiku kao i za Island; Šoštarić: Moramo ponovno obranu odigrati savršeno

Lacković Dora

Nakon sjajne predstave u Osijeku i pobjede na Islandom 29:8, pred hrvatskom ženskom rukometnom reprezentacijom je gostovanje u Turskoj, u drugom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Utakmica se igra u nedjelju od 18 sati u Eskisehiru.

Od 19 igračica koje je imao na raspolaganju izbornik Nenad Šoštarić je odlučio u Hrvatskoj ostaviti mladu Leu Franušić, a na put povesti 18 igračica.

“Ista je priča uvijek kod nas, moramo obranu odigrati savršeno i gurati u kontra napad. Moramo se brzo vraćati jer Turska ekipa voli trčati. U napadu na njihovu postavljenu obranu, moramo se na vanjskim pozicijama puno više kretati bez lopte, otvarati prostor, napadati prostor, a ne igrače i tako stvarati šanse za šut,” poručio je Šoštarić.

Dora Lacković ima turskog iskustva: “Tri godine sam igrala u Turskoj i meni je taj kadar igračica jako dobro poznat. Dakako, ne treba se zavaravati, to je pomlađena ekipa, više nema starih igračica koje su igrale do prošlog prvenstva. Svakako, napravit ćemo istu taktiku kao i za Island, pripremit ćemo se dobro, imamo svoj cilj i ja vjerujem u ovu ekipu i da ćemo se vratiti s dva boda.“

Rezultati by SofaScore


.

RUKOMET