[VIDEO] Rimac protiv Partizana lovi prvi trofej s ljubljanskom Cedevitom Olimpijom

Rimac, Foto Cibona, Željko Bakšaj

Za trofej Superkupa ABA lige u nedjelju od 20 sati u Draženovom domu borit će se Cedevita Olimpija, koju s klupe vodi Slaven Rimac i beogradski Partizan, kojem je trener Andrea Trinchieri, talijanski košarkaški stručnjak hrvatskih korijena.

Partizan je s 91:77 nadigrao slovensku Koper Primorsku, hrvatskog stratega Jurice Golemca.

“Teška utakmica protiv iskusnog, dobrog tima koji je zajedno dovoljno dugo da igra pametnije nego mi. Bili smo jako ‘mekani’, nedovoljno fokusirani u obrani,” poručio je nakon pobjede Trinchieri.

“Zaslužena pobjeda Partizana. Nismo izdržali psihički i energetski cijelu utakmicu. Odgovorili smo im tri četvrtine, a onda smo pali u skoku, energiji i koncentraciji i to je razlika između velikih ekipa i malo manjih. Sigurno da nama ne odgovaraju dvije utakmice u tri dana. Danas nemam što zamjeriti svojim dečkima izuzev tih zadnjih nekoliko minuta kad smo pali, da ne kažem odustali, ali ovo je prvi poraz u šest mjeseci tako da moramo učiti,” dodao je Golemac.

Cedevita Olimpija je sa 103:75 deklasirala podgoričku Budućnost.

“Mislim da konačni rezultat nije realno stanje ove dvije ekipe na utakmici. Na kraju nam je sve ulazilo, ono su i promašivali slobodna bacanja tako da moram biti zadovoljan s obzirom na energetski dio gdje smo bili jako dobri, pogotovo na bekovima gdje imamo tu snagu i energiju koja kad je prisutna i neke greške se puno lakše sakriju. Danas je napad bio jako, jako dobar. U drugom poluvremenu kad smo riješili tu ‘pick and roll’ obranu napunili smo se samopouzdanjem. Nije ovo realna slika ove dvije ekipe, ali danas je tako završilo,” analizirao je Rimac.

(Foto: Cibona/Željko Bakšaj)

KOŠARKA