Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru pozivaju na 51. Zlatnu piruetu: Vraćamo se jači i bolji

Pirueta, Lana Petranović

Bliži se još jedan klizački spektakl u zagrebačkom Domu sportova. Ledena dvorana od 5. do 8. prosinca ugostit će najviše klizačica i klizača u povijesti ovog natjecanja. Čak 175 natjecatelja iz 38 zemalja nastupit će u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji na 51. Zlatnoj pirueti, natjecanju ISU Challenger serije.

Na ledu zagrebačkog Doma sportova neke od svojih elemenata izveli su naš sportski par Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru, koji su se za 51. Zlatnu piruetu pripremali u Moskvi.

Petranović, Pirueta

“Prošle godine sam operirala koljeno i nismo bili u mogućnosti nastupiti na Pirueti. Zato se sada želimo vratiti jači i bolji te pokazati što možemo i što smo sve radili zadnjih godinu dana,” izjavila je Lana.

U seniorskoj konkurenciji nastupit će još i Patricia Skopančić te Hana Cvijanović, koja je prije tri dana na natjecanju u Budimpešti postigla normu za Europsko prvenstvo u Minsku.

Od naših natjecatelja u juniorskoj konkurenciji nastupit će Charles Henry Katanović te Hana Kosić.

Predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden i sama priznaje kako nije očekivala ovako veliki broj natjecatelja: “Iznenađena sam rekordnim brojem klizačica i klizača, ali i radosna jer mi se čini da je Pirueta konačno došla do razine kojega smo oduvijek priželjkivali. Nadamo se prijateljskom i kvalitetnom nadmetanju i ovim putem želim klizačicama, klizačima, trenerima i sucima puno uspjeha.”

Ulaz na natjecanja u četvrtak 6. prosinca bit će besplatan za sve posjetitelje!

Dan sportskih objekata grada Zagreba je 6. prosinca pa je ulaz na Piruetu tog dana besplatan.

51. Zlatnu piruetu otvaraju juniori u srijedu 5. prosinca, a svečano otvaranje natjecanja je istoga dana u 18 sati.

ZIMSKI SPORTOVI