Lara Štimac: Možemo biti zadovoljne; Ivan Raič: Španjolci su nam očitali sportsku lekciju

Hrvatska, odbojkašice (7)

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija slavila je u utakmici europske Zlatne lige i po drugi put pobijedila reprezentaciju Austrije rezultatom 3:0 (25:21, 25:19, 25:21). Ovom pobjedom odbojkašice su nastavile niz bez poraza uvjerljivo držeći vrh kvalifikacijske skupine B.

“S obzirom na to da smo ovu utakmicu odradile rezultatom 3-0 mislim da zaista možemo biti zadovoljne i ovako nastaviti i dalje,” izjavila je nakon završetka utakmice Lara Štimac te dodala: “Sljedeća utakmica koju igramo s Mađarskom na njihovom terenu sasvim sigurno će biti vrlo zanimljiva. Vjerujem da će Mađari napraviti atmosferu i galamu ali spremne smo na to.”

“Mađarska je jako dobra reprezentacija i definitivno će biti žestoke borbe na terenu. Idemo na pobjedu, dat ćemo sve od sebe i vidjet ćemo što će rezultat donijeti,” istaknula je Nikolina Božičević.

Za Hrvatsku su igrale Rene Sain, Nika Stanović, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Lara Štimac, Katarina Luketić, Lucija Mlinar, Sanja Popović Gamma, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Vedrana Jakšetić, Lea Deak i Karla Klarić.

Odbojkašice već 8. lipnja očekuje utakmica Zlatne lige kod Mađarske te nakon toga 12. lipnja i gostovanje kod Francuske. Sljedeća utakmica na domaćem terenu na rasporedu je 15. lipnja u 19 sati kada naše odbojkašice u Areni Varaždin igraju s Francuskinjama.

Španjolci odbojkašima očitali ‘sportsku lekciju’

Hrvatski odbojkaški reprezentativci nisu uspjeli svladati jaku momčad Španjolske te su treći susret Europske zlatne lige završili rezultatom 0:3 (22:25, 22:25, 15:25).

“Španjolska je od samog početka krenula agresivno. Počeli su dobro servirati i nismo uspjeli adekvatno odgovoriti. Kasnije se uvukla mala nervoza i rezultat je ovakav,” istaknuo je igrač Hrvoje Pervan te dodao: “U sljedećoj utakmici koja nas očekuje u Estoniji očekujem pobjedu. Prije nekoliko dana pobijedili smo ih ovdje u Varaždinu. Vidjet ćemo s kakvom ekipom će nastupati na njihovom terenu budući da imaju dva sastava od kojih se jedan već kvalificirao na Final Four.“

“Španjolska nam je očitala sportsku lekciju. Bez obzira na ovu utakmicu nastavljamo dalje i idemo se boriti,” izjavio je igrač Ivan Raič.

Za Hrvatsku su igrali Tsimaefi Zhukouski, Tino Hanžić, Ivan Raič, Marko Sedlaček, Sven Sarčević, Sandro Dukić, Filip Šestan, Petar Visić, Fran Peterlin, Hrvoje Pervan, Leo Andrić, Ivan Mihalj, Ivan Zeljković i Kruno Nikačević.

Nakon ovog susreta seniore očekuje odlazak u Estoniju na utakmicu 8. lipnja. četiri dana kasnije igra se u Španjolskoj, a iduća utakmica Zlatne lige na domaćem terenu na rasporedu je 15. lipnja u 16.30 sati kada u Varaždin dolazi nacionalna vrsta Nizozemske.

OSTALI SPORTOVI