Leo Cvetković i Marko Milun boksaju za zlato, Toni Filipi osvojio europsku broncu!

Cvetković

Odlične vijesti hrvatskih boksačkih reprezentativaca s Europskog prvenstva za mlađe seniore do 22 godine u Rumunjskoj. Poluteškaš Leo Cvetković i superteškaš Marko Milun plasirali su se u finale, dok je teškaš Toni Filipi zaustavljen u polufinalu te se mora zadovoljiti broncom.  Njega je u kategoriji do 91 kilograma pobijedio Ukrajinac Horskov (4:1).

Riječanin Cvetković odradio je jednu od svojih najboljih svojih borbi i uz pritisak od prve runde potpuno zasluženo pobijedio Nijemca Kazakisa (30:27, 30:26, 30:26, 28:29, 30:26). U nedjeljnom finalu boksat će protiv Ukrajinca Stepana Hrekula.

Mladi Marko Milun je u svom 11. boksačkom meču stigao je nadomak zlatu. Odlična taktika dovela ga je do slavlja protiv iskusnijeg i težeg Rusa Muravina, inače dvostrukog europskog prvaka. Hrvat je pobijedio podijeljenom odlukom bodovnih sudaca (29:28, 28:29, 29:28 30:27, 29:28). Prvu rundu hrvatski je šampion izgubio, da bi potom promijenio ritam i briljantnom taktikom pridobio suce u preostale dvije runde.

“Nisam znao da je Muravin dvostruki europski prvak, ali sad mu to više ništa ne znači. Leo i ja smo nezaustavljiva pobjednička kombinacija. Idemo do kraja, idemo po zlato,” rekao je Milun nakon što su Cvetković i on stigli do uspjeha karijere.

U nedjelju Milun  boksa posljednji meč Prvenstva s Talijanom Abbesom. Na Europskom prvenstvu do 22 godine po prvi put u povijesti odrađeno je zajedno muško i žensko prvenstvo s ukupno 390 boksača i boksačica iz 37 europskih zemalja. (Foto: HBS)

BORILAČKI SPORTOVI