Rađa prije Kukoča i Divca ušao u Kuću slavnih u Springfieldu!

Dino Rađa, Splitski polumaraton

Legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa izabran je u Kuću slavnih (Hall of Fame). Službena dodjela dogodit će se 7. rujna u Springfieldu.

Rađa je dvaput bio prvak Europe s reprezentacijom bivše SFRJ. S Hrvatskom je osvojio olimpijsko srebro (1992.), dvije europske bronce (1993. i 1995.) te svjetsku broncu (1994.).

Splićanin je u NBA ligi proveo četiri sezone (1993. – 1997.) u dresu Boston Celticsa za koje je odigrao 224 utakmice uz prosjek od 16,7 koševa i 8,4 skoka.

Zajedno s Rađom u Kuću slavnih ući će ove godine i Jason Kidd, Steve Nash, Grant Hill, Ray Allen, Maurice Cheeks, Tina Thompson, Charles “Lefty” Driesell, Charlie Scott, Rick Welts, Rod Thorn i Ora Mae Washington.

Od Hrvata u Kući slavnih u Springfieldu su Krešimir Ćosić (1996.), Dražen Petrović (2002.), koji su tu čast dobili posthumno te Mirko Novosel, koji je 2007. ušao kao jedan od najvećih trenera u povijesti ovog sporta

Rađa je izabran u konkurenciji internacionalaca odnosno našeg Tonija Kukoča, Vlade Divca (Srbija), Alda Ossola (Italija), Marcosa Leite (Brazil), Aplhonsa Forda (SAD), Tala Brodyja (Izrael), Jackyja Chazalona (Francuska) i Amauryja Pasosa (Brazil).

KOŠARKA