Liga prvaka ponovno na Maksimiru: Ne smijemo izgorjeti u svojoj želji…

Petković, Bjelica, GNK Dinamo

Liga prvaka vratila se u Zagreb! Na Maksimiru od 21 sat gostuje Atalanta, a nogometaši Dinama spremni su za veliki okršaj u elitnom europskom klupskom natjecanju.

“Proučili smo Atalantu, moji kolege, asistenti bili su na utakmici u Genovi. I ja sam pogledao utakmicu, ali ne samo tu nego i prethodne u prvenstvu. Vjerujem da ćemo na terenu pokazati da smo ih dobro analizirali, ali nikakva vam analiza nije dovoljna bez velikog doprinosa, bez velike želje, koncentracije, zalaganja igrača. Ali, vjerujem da su igrači stvarno na dobroj razini i da će to pokazati na terenu,” naglasio je trener Plavih Nenad Bjelica.

Boje Atalante brani i hrvatski reprezentativac Mario Pašalić

“Mislim da je najopasniji Iličić. Nepredvidiv je, dobar i u driblingu, pasu, šutu, dobar realizator, vrlo neugodan… Ima neuobičajena rješenja koja drugi ne vide i čini mi se da je on najnezgodniji u njihovoj momčadi. Ali i ostali, dakle Gomez, Murielo, Zapata naš Pašalić, također su opasni igrači.”

Trener Bjelica je prije šest godina vodio bečku Austriju u teškoj skupini Lige prvaka. Sad je na klupi Dinama…

“Samo znamo da ćemo dati sve od sebe da uzmemo tri boda, za to nam treba maksimalna podrška, fer navijanje i vjetar u leđa 90 minuta. Igrači će sigurno dati svoj maksimum, a onda ćemo vidjeti kakav će biti rezultat. To je naš jedini fokus, ne razmišljjam o drugoj utakmici kao niti o trećoj ili šestoj već nam je uvijek najvažnija ona koja nam sljedeća dolazi.”

Prošle sezone hrvatski prvak je igrao sjajno u Europskoj ligi, a zaustavljen je tek u osmini finala od lisabonske Benfice…

“Slične su jačine, sličnog talenta. Benfica je imala iznimno talentirane igrače, neugodne, nepredvidljive, hitre, tako da je to doista vrlo slično. Napadački su orijentirani. Ako smo uspjeli zaustaviti onakvu Benficu i ostaviti je na jednoj šansi i zaustaviti igrača koji je poslije transferiran za 120 milijuna eura, onda sam siguran da to možemo i s Atalantom!”

Bruno Petković velik dio svoje karijere proveo je upravo u Italiji, no, tek je povratkom u Dinamo zablistao i izborio svoje mjesto u početnoj postavi Vatrenih.

“Velika je razlika kad dođeš u sredinu gdje ti i trener i stožer i klub daju najbolje uvjete da izraziš svoje nogometne kvalitete. Ne tražim alibi i isprike zašto tako nije bilo u Italiji iako ih se može naći. Ali, to je sve u prošlosti. Hoću li dati neki savjet suigračima? Ne. Imamo čovjeka koji to radi, odličnog analitičara Jasmina Osmanovića, tu su stožer i trener sa svojim idejama. Možda je po važnosti ovo najzvučnija utakmica zbog same činjenice da je to Liga prvaka, ali priprema prolazi kao i svaka druga,” prenosi službena klupska stranica.

“Ne bi mogao njegov trener ništa napraviti da sam Petković nije odlučio biti uspješan. Bitno je da je sam odlučio postati takav. On je taj talent imao uvijek, i u Italiji i sad. No, sad osjeća povjerenje svih nas, mi mu pomažemo, a on kao igrač i osoba zaslužuje da se potrudimo. On je taj koji ostvaruje svoje uspjehe i sve ono što će u budućnosti ostvarivati. Sutra uz njega neće biti sadašnji trener, ići će i on dalje u karijeri, dakle sve je isključivo njegova zasluga,” nadovezao se strateg Dinama.

Za Bjelicu je utakmica s Atalantom tek početak novog europskog puta, a nikako ‘jedna od najvažnijih utakmica u karijeri’.

“Kad sam došao u Dinamo, već sam se desetak puta naslušao priča o ‘utakmici života, najvažnijoj dosad…’ Sigurno je da imamo veliku želju, ogroman motiv, ali čvrsto smo na zemlji, ne smijemo izgorjeti u svojoj želji. Moramo nastaviti raditi i slijediti smjernice trenera i stožera, dakle da jednostavne stvari radimo perfektno.”

U drugom dvoboju skupine C Lige prvaka sastaju se ukrajinski Šahtar i Manchester City.

Rezultati by SofaScore

OTVARANJE STADIONA

Ulazi stadiona Maksimir bit će na dan utakmice otvoreni od 19:00 sati.

Pozivamo navijače da dođu što ranije da izbjegnu veliku gužvu te da na vrijeme zauzmu svoje mjesto na tribini.

Od 20:00h na terenu stadiona Maksimir kreće zabavni program uz DINAMO FAN TV kada su na rasporedu zanimljivi razgovori i gosti koje će gledatelji moći pratiti na semaforu. Pozivamo zato sve navijačice i navijače da već od 20 sati budu na svojim mjestima na tribinama.

Informacije o posebnoj regulaciji prometa na dan utakmice pročitajte klikom ovdje.

Ovim putem dodatno molimo sve navijače, a posebno navijače na tribini Istok da poštuju raspored sjedenja na tribini, da sjede na mjestima ispisanim na njihovim ulaznicama te da ostave prolaze i stepenice prohodnima!

FAN ZONA SVETICE

Za navijače Dinama i zagrijavanje uoči utakmice Lige prvaka otvaramo fan zonu Svetice – glazba, zabava, ugostiteljska ponuda.

Fan zona će biti otvorena na dan utakmice od 17:00 do 23:30h.

Pretpodaja ulaznica 17.9.

Trbina sjever gore 120kn

Radno vrijeme Ticket pointa:Utorak, 17.9. od 11 do 19h

Prodaja ulaznica na dan utakmice 18.9.

Tribina sjever gore 150kn

Radno vrijeme Ticket pointa: Srijeda, 18.9. od 11 do 21:45h

Preduvjet za kupovinu ulaznica za sve će navijače biti predočenje važećeg osobnog dokumenta (osobna iskaznica ili putovnica), a sve su ulaznice personalizirane i glase na ime i prezime. Napominjemo da GNK Dinamo neće prodavati ulaznice osobama kojima kupovinu priječi Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Godišnje ulaznice GOLD vrijede za ovu utakmicu.

ONLINE PRODAJA

Ulaznice za utakmicu Dinamo – Atalanta kupljene online putem navijači sami printaju/ispisuju kod kuće i s tom isprintanom ulaznicom ulaze na stadion Maksimir. Nije potrebno preuzimanje ulaznice na Ticket pointu.

SLUŽBENI KANALI PRODAJE

GNK Dinamo ovim putem ističe da su jedina ovlaštena prodajna mjesta ulaznica GNK Dinamo Ticket point kod stadiona Maksimir i servis za online prodaju ulaznice.hr.

GNK Dinamo ne odgovara za bilo kakve sporne situacije i nepravilnosti kod kupovine ulaznica na crnom tržištu ili putem online servisa koji nisu ovlašteni za prodaju ulaznica GNK Dinamo, a na kojima se u ponudi mogu pronaći ulaznice za utakmice Dinama. Navijači putem svih kanala koji nisu Ticket point ili ulaznice.hr kupuju ulaznice na vlastitu odgovornost.

FAN SHOP STADION MAKSIMIR

Na dan utakmice fan shop Dinama na stadionu Maksimir radit će od 9:00 do 23:30h.

FAN SHOP JURIŠIĆEVA

Dinamov fan shop u Jurišćevoj 2a na dan utakmice radi od 9 do 21h.

FER, KOREKTNO I SPORTSKO NAVIJANJE

Ovim putem pozivamo sve navijače, posjetitelje i građane za fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice. Ujedno pozivamo na suzdržavanje od upotrebe pirotehnike, a sve s ciljem kako bi susret prošao u primjerenom ozračju vrhunskog sportskog događaja.

Više o kampanji FAIR PLAY NA TRIBINAMA pročitajte na www.fairplay.gnkdinamo.hr.

ZABRANJENI PREDMETI

Pirotehnička sredstva, sve vrste oružja, staklene boce, limenke ili alkoholna pića, sredstva pogodna za napad ili tjelesno ozljeđivanje, opojne droge i druge nedozvoljene supstance ili drugo što može pokvariti užitak, ugodu i sigurnost ostalih sudionika, igrača ili službenih osoba zabranjeno je i ne smije se unijeti na stadion. Nije dopušteno unošenje kišobrana dužine veće od 30cm te sa šiljatim vrhom.

Svi promotivni, komercijalni, politički ili vjerski predmeti bilo koje prirode, uključujući, ali ne ograničavajući se na zastave, oznake, simbole, letke, zabranjeni su i ne mogu se unijeti na stadion.

Pojedinci koji su pod utjecajem alkohola ili droga ili koji se ponašaju nasilno ili elementima svojeg ponašanja započinju radnje suprotne javnom redu i općoj sigurnosti, mogu biti udaljeni sa stadiona.

DOZVOLJENI PREDMETI

Na stadion se može unijeti fotoaparat, mobitel, dalekozor i rasklopni kišobran maksimalne dužine od 30cm. Štake i medicinska pomagala moguće je unijeti uz prethodnu najavu i službenu dozvolu od strane GNK Dinamo.

Na stadion je moguće unijeti isključivo mali kišobran. Nije moguće unijeti veliki kišobran sa šiljatim vrhom.

NOGOMET