Prvak Europe sa Slovenijom potpisao za Cibonu: S trenerom Velićem sam već surađivao, u odličnoj sam formi

Matic Rebec, Foto FMP

Slovenski reprezentativac Matic Rebec novi je igrač Cibone.

Rebec je bio dio zlatne generacije Slovenije koja je prije dvije godine osvojila naslov prvaka Europe.

U karijeri je nastupao za Helios Domžale, Rogašku, Krku, Sixt Primorsku, ruski Enisej Krasnojarsk, a prošlu je sezonu proveo u beogradskom FMP-u, gdje je u prosjeku postizao 11.8 poena, uz 5.8. asistencija i tri skoka.

Trener Ivan Velić već ima iskustva sa 183 centimetra visokim slovenskim razigravačem: ”Kao jako mladog doveo sam ga z Rogaške u Novo Mesto u Krku kad sam tamo bio trener 2015. godine i imali smo jako dobru suradnju. Prošlo je od toga nekoliko godina tijekom kojih je on sigurno stekao veliko iskustvo. Postao je prvak Europe sa Slovenijom. Igrač je koji donosi promjenu ritma i nedostajao nam je jedan takav igrač. Ima prodornost, izrazito je brz i za naš tim sigurno može biti pravo pojačanje!”

“Jako mi je drago da sam potpisao za Cibonu. S trenerom Velićem sam surađivao u Krki, znam dosta igrača kao i direktora Domagoja tako da znam u kakvu sredinu dolazim. U odličnoj sam formi, dosta sam trenirao i za koji dan stižem u Zagreb,” dodao je 24-godišnji Rebec.

Vukovi su otišli u Poljsku gdje će sudjelovati na 17. izdanju Memorijala Wojtek Michniewicz, gdje će u srijedu igrati s Anwil Wloclawekom, a u četvrtak protiv ekipe Polski Cukier Torun.

(Foto: FMP)

KOŠARKA