[LIVESTREAM] Hrvatska 3X3 reprezentacija na Svjetskom kupu u Manili: Dobro smo se spremili, nadamo se dobrom rezultatu

Hrvatska, 3x3, FIBA

Hrvatska 3×3 košarkaška reprezentacija stigla je na Svjetsku kup na Filipine, gdje će se od 8. do 12. lipnja održati peto izdanje svjetske smotre.

U Manilli će Hrvatsku u ovom novopečenom olimpijskom sportu predstavljati najbolji hrvatski igrači s 3×3 svjetske ljestvice, Duje Kaliterna, Hrvoje Marin, Toni Mindoljević i Ivan Rašetina

“Počeo sam u mlađim kategorijama KK Splita s deset godina, prošao sam cijeli omladinski pogon i cijeli život sam ostao u košarci. Odigrao sam jednu prvoligašku sezonu u Kaštelima, a ostalo po drugoligaškim terenima. Jednom sam i dao 70 koševa u drugoj ligi, ako to nekome nešto znači,” najavio je Hrvoje Marin, prenosi hks-cbf.hr.

“Otkad je FIBA uvela 3×3 kategoriju, svi mi igramo cijelo ljeto. Inače preko godine igramo ‘normalnu’ sezonu. Jedino ove godine nisam igrao 5×5 kako sam bio trener mlađih kategorija u KK Splitu i već od ožujka sam se prebacio na 3×3.”

Hrvatska ima potencijala…

“Osvajanje Tour Mastersa u Madridu 2012. godine sigurno je najveći uspjeh. To su osvojili moji suigrači Duje Kaliterna, Toni Mindoljević, Božidar Vrdoljak i Toni Vitali, a ja tada nisam igrao jer mi se rodio sin. Bili smo i peti na Svjetskom prvenstvu u Moskvi 2014. i svake smo godine sigurno među TOP 15 ekipa na svijetu.”

Marin je kratko predstavio i suigrače: “Toni Mindoljević je mozak ekipe, playmaker, igra odličnu obranu, teško ga je braniti. Duje Kaliterna je jedan od najboljih basketaša na svijetu. Trenutačno ima 37 godina, ali to se ne vidi na njegovoj igri. Ivan Rašetina – pridošlica u ekipu, ove godine je igrao u Kaštelima HT Premijer ligu. Čvrst, jak, dobar u obrani, dobar u leđima, može pogoditi šut. I sebe neću predstavljati, to mi je malo glupo…”

“Inače je s nama je u rotaciji još i Božidar Vrdoljak, ali on neće moći nastupiti ovaj put.“

U skupini s Hrvatskom su Latvija, Ukrajina, Nigerija i Jordan.

“U D skupini smo s Latvijom koja je prošlogodišnji europski prvak, Ukrajinom koja je treća s prošlogodišnjeg europskog prvenstva, Nigerijom koja dolazi sa četiri profesionalca i Jordanom koji ima jednog naturaliziranog Amerikanca i svoja tri 5×5 profesionalca. Znači, teška je to skupina i svi smo se složili da je prolaz skupine uspjeh, a dalje idu dvoje, vidjet ćemo. Mi smo dobro trenirali, dobro smo se spremili, dat ćemo sve od sebe i nadamo se dobrom rezultatu.”

Našu reprezentaciju možete pratiti i u prijenosu uživo putem livestreama:

RASPORED UTAKMICA

(Foto: FIBA.com)

KOŠARKA