Ljetni olimpijski festival europske mladeži u Azerbajdžanu: Ana Viktorija Puljiz nosi hrvatsku zastavu na otvaranju

Ana Viktorija Puljiz, HOO

Nakon sarajevske zimske inačice Olimpijskog festivala europske mladeži (EYOF), održanog u veljači ove godine, glavni grad Azerbajdžana Baku domaćin je ljetnog EYOF-a (od 21. do 27. srpnja), koji u programu ima deset sportova: atletiku, biciklizam, gimnastiku, hrvanje (prvi put na EYOF-u), judo, košarku, plivanje, odbojku, rukomet i tenis. Sudjelovat će oko 3600 sportaša i službenih osoba iz pedeset država. Njima će na usluzi biti oko 2500 volontera.

Hrvatsko sportsko izaslanstvo broji 84 člana, a u toj brojci su 43 sportaša i 11 sportašica koji će predstavljati Lijepu našu na devet borilišta (samo u odbojci nemamo predstavnike). Najbrojniji su nam predstavnici dvaju momčadskih sportova – košarke i rukometa. Među naše najveće uzdanice za odličja na EYOF-u spadaju judašica Ana Viktorija Puljiz, hrvačica Iva Gerić i plivač Franko Grgić, no, velika su očekivanja i u momčadskoj konkurenciji, poglavito od mladih košarkaša predvođenih Lovrom Prkačinom.

Hrvatsku zastavu na svečanosti otvaranja Igara, 21. srpnja u večernjim satima, nosit će Solinjanka Ana Viktorija Puljiz, koja je sjajnim judaškim ostvarenjima potkraj prošle i tijekom ove godine opravdala HOO-ovu Nagradu Dražen Petrović za najperspektivniju sportašicu u državi.

(Foto: HOO)

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,