Rađa: Talent je maksimalno precijenjen, samo rad donosi rezultate

Rađa

Mladom košarkašu na putu do uspjeha puno znači svaki savjet, a pogotovo onaj od jednog od najboljih hrvatskih košarkaša svih vremena. Dino Rađa posjetio je Basketball Camp Croatia u Zaboku gdje je mladim polaznicima prenio dio svojeg bogatog iskustva, odgovarao na njihova pitanja te pokazao tehnike dobrog šuta.

”Tajna uspjeha je broj pravilnih ponavljanja. Tu nema laganja; samo rad, rad i rad donosi rezultate, a talent je maksimalno precijenjen. Ako si voljan raditi, isplatit će ti se, ali ako nećeš raditi ne možeš ništa ostvariti. Ovaj kamp mladim je košarkašima dobra prilika za vidjeti na čemu treba raditi, i onda to primijeniti u svakodnevnom radu u svom klubu,” objasnio je Dino te dodao: ”Svaki kamp je dobra prilika da se klinci malo maknu od roditelja, da se druže ali i da nauče nešto novo. Ja sam prošao more kampova kada sam bio mlad i to je izvrsno iskustvo. Imao sam sreću slušati jednog Krešu Ćosića i imao sam priliku učiti od najboljih!”

U dvorani KK Zabok tijekom dva tjedna kampa treniralo je više od 250 polaznika iz Hrvatske, Kanada, USA, Izraela, Luksemburga, Mađarske, Slovenije, BiH, Srbije, Austrije, Irske, Njemačke, Francuske, Ukrajine i Crne Gore. Ovo je druga sezona kampa kojeg je detaljno osmišljen program rada istaknuo od drugih, sličnih u regiji.

”Polaznici treniraju dva puta dnevno, sa stručnim i profesionalnim košarkaškim trenerima, kao što su Jakša Vulić i Silvije Jenkač. Uvjeti dvorane KK Zabok su odlični i ništa nije prepušteno slučaju u samom programu. Međutim, ono što posebno ističe ovaj kamp su i predavanja psihologa Mentalnog treninga i nutricionista koje mladog sportaša pripremaju za svakodneve izazove života profesionalnog košarkaša,” ističe pokretač kampa, bivši hrvatski reprezentativac Pero Dujmović.

Osim Dina, polaznike su posjetili i hrvatski treneri Neven Spahija i Jurica Golemac, izraelski trener Guy Goodes kao i igrač Roko Leni Ukić.

Kamp, Dražen Petrović

Posebno uzbuđenje izazvao je i posjet Muzeju Dražena Petrovića gdje su se upoznali s likom i djelom hrvatskog košarkaškog Mozarta.

KOŠARKA
Tagged with: