Lorena Šipić odbojku zamijenila tenisom: Zaista uživam u Bolu i vjerujem u ovaj projekt!

Lorena Šipić

Lorena Šipić sjajna je hrvatska odbojkašica, koja za vrijeme svoje profesionalne karijere nije zanemarila niti svoje obrazovanje. Magistra je ekonomije i svoje je znanje odlučila uložiti u organizaciju i razvoj trenutno jedinog hrvatskog WTA turnira, u prekrasnom Bolu na Braču.

“Dolazim iz ‘manjeg’ ženskog sporta i svjesna sam veličine i važnosti ove sportske manifestacije. Ovo mi je treća godina kako sam u organizaciji turnira, nakon što sam završila fakultet. Gotova mi je odbojkaška sezona, a odlučila sam da ne odmaram, nego da pomažem. Svidjelo mi se, jako volim tenis, zaista uživam i vjerujem u ovaj projekt,” rekla nam je u razgovoru na zagrebačkom predstavljanju turnira u Bolu, koji će ove godine biti najkvalitetniji do sada.

–>> WTA Bol na Braču ove godine najkvalitetniji do sada: Nadamo se odličnoj igri, jedva čekamo početak!

Svoju odbojkašku karijeru započela je u svom Splitu, sa ŽOK Split 1700 igrala je finale nacionalnog prvenstva, prije osam godina zaputila se u međunarodnu avanturu u Francusku. U Hrvatsku se vratila 2016. godine, s OK Marina Kaštela osvojila je hrvatski Superkup, igrala novo finale prvenstva Hrvatske…

Jedno vrijeme je bivša reprezentativka Hrvatske igrala i u Rumunjskoj, a u posljednje dvije sezone karijera ju je odvela u francuski Nancy i njemački NawaRo Straubing.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Lorena Šipić (@lorena_sipic11)

Još uvijek ne zna koja joj je iduća destinacija, no, sada je ionako maksimalno fokusirana na Bol.

“Većinu karijere sam provela u Francuskoj, igrala sam i u Njemačkoj i u Rumunjskoj…”

“Trenutno sam u pregovorima s nekim klubovima za iduću sezonu. Tako je to s nama sportašima, to je stres s kojim se moramo nositi. Uvijek su moguće neke nenadane situacije i obrati, tako da još uvijek ne mogu ništa otkriti i potvrditi gdje ću nastaviti igrati.”

“Imam je već i staža,” simpatično je istaknula mlada 28-godišnja Splićanka.

 

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

#zivotkrademorevrati Objavu dijeli Lorena Šipić (@lorena_sipic11)

Glavni ždrijeb turnira u Bolu počinje u utorak 4. lipnja, a uz vrhunski tenis očekuje vas i sjajan provod.

“Jako se radujem ovogodišnjem izdanju turnira, a mislim i vjerujem kako možemo napraviti još veće i još ljepše stvari ovdje u Bolu.”

Turnir ima i sjajan popratni zabavni program, uz atraktivne koncerte ove godine novina su i noćni mečevi, a to je sve što je potrebno za jedan pravi sportski spektakl.

“Ženski sport još uvijek nije toliko zastupljen kao muški i zato je važno da i sponzori i sportske legende podržavaju naše napore. S nama je u organizaciji i Lorena Šipić, vrhunska odbojkašica, koja je magistrirala ekonomiju i pokušavamo naše sportašice na ovaj način educirati za sportski menadžment,” poručio je direktor WTA turnira u Bolu Feliks Lukas.

 

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

#citywithsoul #novisad Objavu dijeli Lorena Šipić (@lorena_sipic11)

Lorena ima brojne obaveze u organizaciji turnira, no, sigurno će biti nešto malo vremena i relaksaciju…

“Nažalost, ne znam igrati tenis, ali voljela bih ispuniti i ostvariti tu želju i naučiti.”

“Nadam se kako će biti i vremena za malo opuštanja. Imam puno obaveza, bude i stresa, ali kad vidite da stvari idu onako kako treba i kad vidite da dobivamo pozitivne komentare onda znate kako su sav uloženi trud i rad vrijedni i da se isplate,” zaključila je Lorena te pozvala sve ljubitelje tenisa i sporta da dođu na Brač i uživaju u Bolu.

TENIS