Mađarević: Benovićevo zlato iz Mersina je ostvarenje sna, koje nas može odvesti i u Tokio!

Benović, Mađarević

Nastavak natjecateljske sezone, mladom senioru GD Osijek – Žita Aurelu Benoviću, donio je i prije nego se mislilo ostvarenje jednog velikog sna – prvo zlatno odličje na službenoj etapi natjecanja Svjetskog kupa i to ovog vikenda u turskom Mersinu.

Ne samo da je Aurel Benović uzeo zlato – pobjedu je ostvario s velikom prednošću pred drugoplasiranim predstavnikom Turske, Mustafom Arcom, jer se na pobjedničko postolje popeo zahvaljujući odlično odrađenoj vježbi na parteru i konačnoj visokoj ocjeni 14.500. Aurelov trener, Vladimir Mađarević, znao je da je moguć ovakav rasplet natjecanja.

“Jednostavno smo prezadovoljni! Benović je u Turskoj pokazao sve ono što mi u klubu znamo već godinama – da je spreman i da može ostvariti vrhunske rezultate. Njegova vježba konkurentna je za finale Svjetskog prvenstva!“

14.500 bila je naime ocjena vježbe šestog Nikite Nagornyyja s prošlogodišnjeg finala partera sa Svjetskog prvenstva u Dohi.

“Ovom ocjenom i ovom vježbom za Aurela i nas u klubu otvaraju se velike sportske perspektive i očekivanja. Ukoliko na jednom od sljedeća dva natjecanja Svjetskog kupa (Szombathely i Guimaraes) Benović u kvalifikacijama ili finalu za svoju vježbu dobije ocjenu 14.300 i veću, automatski postaje seniorski A kandidat hrvatske gimnastičke reprezentacije i kreće u ravnopravnu borbu za svjetsku medalju, rame uz rame sa Srbićem i Seligmanom! Dogodi li se pak da uđe u finale Svjetskog prvenstva u Stuttgartu, ostvarili smo gotovo nemoguće jer time će Aurel dobiti ‘ulaznicu’ za odlazak na Olimpijske igre u Tokio sljedeće godine“, izjavio je Mađarević.

Naime, zahvaljujući promjeni pravila Svjetske gimnastičke organizacije – FIG, od ove godine mjesto u finalu Svjetskog prvenstva donosi plasman na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. San je to svih sportaša, a gimnastičari tu svakako nisu izuzetak. Činjenica da specijalisti na pojedinačnim spravama, pogotovo kada dolaze iz malih zemalja poput Hrvatske, imaju gotovo minimalne šanse dobiti priliku nastupa na Igrama, dovoljno govori u prilog tome koliko je za gimnastičare Svjetsko prvenstvo u Stuttgartu važno.

“Imati u jednom klubu dva vrhunska seniora koji konkuriraju najboljima u svijetu, fenomenalno je. To je rezultat napornog i predanog rada i samo oni koji su u takvom intenzivnom treningu iz dana u dan znaju o čemu govorim. Naši rezultati govore za sebe, Aurel je nastavak rada koji smo davno započeli s Tomislavom Markovićem i koji je donedavno ostvarivao odlične rezultate na međunardnoj razini. Sada smo maksimalno skoncentrirani na nastavak sezone, slijede dva Svjetska kupa, a onda odlazak na Svjetsko prvenstvo – nadam se u pratnji i Seligmana i Benovića“, uz osmjeh je razgovor završio Vladimir Mađarević.

 

OSTALI SPORTOVI