Mamić: Bjelica nije zaboravio trenirati, svi ćemo biti bolji i brzo ćemo izaći iz krize

Zoran Mamić

Dinamo je u utorak na svečanosti u loži Maksimir predstavio desetoricu igrača koji su produljili ili pak potpisali svoj prvi ugovor s Plavima. Na svečanosti su bila sedmorica, dok je preostali trojac ostao u svojim sadašnjim klubovima u kojima će nastaviti nastupati do ljeta, ali na posudbi.

Ugovore su produljili Marin Leovac, Nikola Moro, Petar Stojanović i Mario Ćuže, a uz njih su predstavljena i trojica novaka: lijevi branič Damjan Daničić, argentinski krilni napadač Matias Emanuel Godoy i dojučerašnji kapetan mlade momčadi londonskog Arsenala, veznjak Robbie Burton.

Na ljeto će se priključiti Lokomotivin dvojac Fran Karačić i Lirim Kastrati, kao i crnogorski stoper Stefan Milić.

Na svečanosti su ih, između ostalih, pozdravili i glavni trener Nenad Bjelica, kao i trener Dinama II, Igor Jovićević.

“Ovo je plod dugogodišnjega rada, šlag na tortu svih rezultata i pobjeda zadnjih godina. Ne zaboravimo da su nedavno ugovore produljili i Ademi, Livaković i Petković, a sve je to pokazatelj ideje i strategije kluba. Do toga smo došli mukotrpnim radom, a taj proces ne ide preko noći već traje godinama. Mi smo zadnjih 15 godina redovito prisutni u Europi, osvajamo trofeje na domaćoj sceni, punimo kapacitete naših reprezentacija od A do najnižih uzrasta na što smo iznimno ponosni. Uostalom, i priča s Danijem Olmom kad je došao u Dinamo sa 16 godina iz Barcelone bio je dodatni input da i mladi iz drugih inozemnih klubova dođu kod nas. Ovdje su primjer Godoy iz Argentine i Burton iz Engleske,” rekao je na predstavljanju sportski direktor Zoran Mamić, prenosi službena klupska stranica.

“Pripremamo još jedno iznenađenje, još jednoga igrača, ali nažalost ne mogu otkriti njegovo ime. Potpisao je, dolazi iz velikog kluba, ali s obzirom na to da je maloljetan, čekamo dozvolu Fife kako bismo ga registrirali. Sve je to pokazatelj kakav ugled Dinamo ima u svijetu, kako mladi igrači, ali i njihove obitelji i agenti biraju Dinamo za svoj razvoj. Inače, čitao sam komentare da su to sve interesantni mladi, kvalitetni igrači, ali uz upit je li to dovoljno za Dinamo u Ligi prvaka. Mogu reći bez uvijanja – nije! Oni su mladi i perspektivni, ali moramo im dati vrijeme i podršku da se razvijaju kao što je to bio primjer i s Olmom. Ja kao sportski direktor zajedno s našim trenerom i svim ljudima u sportskom sektoru, uz podršku kluba, obećavam da ćemo do ljeta još pojačati momčad. Sigurno će biti osvježavanja kadra na tri, četiri, možda i pet pozicija, ovisno o tržištu, o dogovoru s trenerom i sportskim sektorom,” dodao je.

Dinamo je ovog proljeća ispao u četvrtfinalu Kupa od Rijeke, a u prošlom kolu poražen je u Osijeku…

“Činjenica je da u ovom trenutku nismo u dobroj formi, da smo u maloj krizi, ali sve je to normalan put, svi imaju male padove i krize. Ali, momčad koja je jučer bila perfektna, nije zaboravila igrati nogomet. Naš trener koji je jučer bio najbolji trener ovog dijela Europe, a i šire, nije zaboravio kako trenirati, svi ćemo biti bolji, potrebni su pozitiva i podrška i brzo ćemo izaći iz krize,” zaključio je Zoran Mamić.

NOGOMET