Perković, Mandžukić, zlatni veslači i karatistice slavili u 62. tradicionalnom izboru SN-a za sportaše godine

SN Sportaši godine, Foto Hrvatski karate savez

SN Sportaši godine, Foto Hrvatski karate savezU tradicionalnom, sada već 62. po redu, izboru Sportskih novosti za sportaša, sportašicu, ekipu i momčad godine trofej su osvojili Mario Mandžukić, Sandra Perković, ženska karate reprezentacija i veslački četverac na pariće.

Svečanosti su uz sportaše nazočili i brojni drugi ugledni gosti, poput premijera Zorana Milanovića, gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, kao i čelnika Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatka Mateše.

Sportaš godine je nogometaš Bayerna i hrvatske reprezentacije Mario Mandžukić, koji je slavio za samo devet glasova više od rukometaša Domagoja Duvnjaka. U konkurenciji su još bili i Ivica Kostelić, Tonči Stipanović, Bojan Bogdanović, Anton Glasnović i Tomo Marjanović.

“Sretan sam i ponosan na ovu nagradu. Iza mene je nevjerojatna sezona. Nastavit ću tako i dalje i nadam se da će sljedeći trofeji biti s reprezentacijom,” rekao je Mandžukić koji je s Bayernom postao europski i svjetski prvak, osvojio europski Superkup, uzeo njemačko prvenstvo i Kup, a s hrvatskom reprezentacijom izborio nastup na SP-u u Brazilu.

Uvjerljivo najbolja u godini na izmaku po izboru SN-a bila je Sandra Perković, u konkurenciji jedriličarke Tine Mihelić i streličarke Ivane Buden.

“Nadam se da će ovo potrajati i dulje, a ne samo iduće godine. Sljedeće godine je Europsko prvenstvo u Zürichu i želim tamo osvojiti zlato. Tako bih postala prva sportašica kojoj je uspjelo u tri godine osvojiti tri velika trofeja,” izjavila je aktualna svjetska i olimpijska pobjednica.

Ženska karate reprezentacija u sastavu Ana-Marija Čelan Bujas, Ana Lenard, Azra Saleš i Ivona Tubić osvojila je ove godine ekipno europsko zlato te tako slavila i u ovom izboru, dok je momčad godine veslački četverac na pariće u sastavu David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković, koji je osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.

Veslači su nagradu osvojili ispred rukometaša i vaterpolista, a prilikom preuzimanja trofeja Valentin Sinković je izjavio: “Godina na izmaku bila je gotovo savršena. Kažem gotovo savršena zbog kiksa na europskom prvenstvu što nam daje dodatni motiv za iduću godinu kada nas čeka europsko prvenstvo u Beogradu gdje će biti dosta naših navijača i tamo želimo čuti Lijepu našu!”

U izboru je sudjelovalo 329 hrvatskih novinara, a dodijeljena je i nagrada za fair-play, koja je pripala mladoj jedriličarki Hani Dragojević. Članica jedriličarskog kluba Labud je na na natjecanju Opatija Spring Cup iz mora spasila kolegu jedriličara Marka Smolića. (Foto: Hrvatski karate savez)

AKTUALNO IZDVOJENO NOGOMET OSTALI SPORTOVI

Ostavi komentar