Marcelić vjeruje da Mladost može okrenuti seriju s Jugom: Idemo na njih ‘iz svih oružja’!

Mladost, Dino Ninković

Vaterpoliste Mladosti u nedjelju dočekuje najvažnija utakmica sezone. Treća utakmica finalne serije prvenstva Hrvatske s dubrovačkim Jugom igra se na bazenu Mladosti u 16 sati. Nakon prve dvije utakmice Gospari vode 2:0 i pobjeda ih dijeli od naslova prvaka.

Ipak, Žapci vjeruju kako na domaćem terenu mogu do pobjede.

”Nažalost, pali smo u taj zaostatak, ali ne predajemo se. Pokazali smo da možemo jako dobro s njima igrati, iskustvo je prevagnulo do sad na njihovu stranu. Sada moramo probati obraniti domaći teren, nadam se da ćemo u tome uspjeti. Nemamo više što kalkulirati, idemo na njih iz svih oružja pa kako završi,” izjavio je kapetan Mladosti Ivan Marcelić.

U drugoj utakmici igranoj u Dubrovniku prošle subote Jug je tijesno slavio 10:9, a trener Zoran Bajić pohvalio je nastup svojih igrača u toj utakmici, pogotovo igru s igračem manje te istaknuo kako su u igri od Juga primili svega jedan pogodak. Upravo zbog toga s optimizmom očekuje nedjelju i priliku za uzvrat starom rivalu.

”Gledat ćemo da budemo pravi kao što smo bili u Dubrovniku. Želja nam je da odigramo kvalitetno i konačno pobijedimo Jug i nastavimo seriju tako da ih ozbiljno stavimo u problem i ugrozimo njihovo slavlje. Mogu vam obećati da ćemo u nedjelju igrati kao da nema ponedjeljka, čvrsto i agresivno,” poručio je trener Mladosti Zoran Bajić.

Mladost u srijedu još mora odraditi posljednju ovosezonsku utakmicu Lige prvaka, bez rezultatskog značaja, na gostovanju u Hannoveru.

”Odmarat ćemo u Hannoveru Marcelića i Ćuka, ciljano. Marcelića da se što bolje pripremi za finale s Jugom, a Ćuk ima problema s blažom ozljedom leđnog dijela lopatice. Nadam se da ćemo, iako nismo kompletni, nastaviti sa serijom dobrih igri i doći do pobjede,” izjavio je Bajić.

(Foto: Dino Ninković)

VATERPOLO VODENI SPORTOVI