Marina Glavan: HEP Croatia Cup u Poreču bit će idealna prilika za pripremu doigravanja s Njemačkom

Šoštarić, HRS

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija okupit će se u ponedjeljak u Zagrebu te će krenuti put Poreča gdje se od 22. do 24. ožujka održava prijateljski turnir HEP Croatia Cup.

Vrijeme do utakmica s Češkom, Austrijom i Slovenijom izabranice Nenada Šoštarića iskoristit će za pripreme i uigravanje akcija.

“Žao mi je što nismo kompletni ali ozljede su sastavni dio sporta. Nedostaju nam Ivana Kapitanović, Valentina Blažević i Ana Turk. Ovo je odlična mogućnost da provjerimo nove igračice iz hrvatske lige. Mi smo jako mlada reprezentacija koja se trudi ostvariti što bolji rezultat. Imamo pet treninga i tri utakmice tijekom boravka u Poreču i pokušat ćemo ih maksimalno iskoristiti za uigravanje obrambenih varijanti za Njemačku,” najavio je Šoštarić, koji je za ovu akciju pozvao 19 igračica.

Lucija Bešen (Sesvete Agroproteinka, Tea Pijević (Lokomotiva Zagreb), Magdalena Ećimović (Podravka Vegeta), Paula Posavec (Lokomotiva Zagreb), Kristina Plahinek (Lokomotiva Zagreb), Dora Lukić (Sesvete Agroproteinka), Nikolina Zadravec (Podravka Vegeta), Nataša Miočinović (Umag), Katarina Ježić (Siofok), Ana Debelić (Podravka Vegeta), Marina Glavan (Lokomotiva Zagreb), Kristina Prkačin (Lokomotiva Zagreb), Dora Lacković (Osijek), Dora Krsnik (Krim Mercator Ljubljana), Dejana Milosavljević (Podravka Vegeta), Stela Posavec (Lokomotiva Zagreb), Larissa Kalaus (Lokomotiva Zagreb), Selena Milošević (Podravka Vegeta), Dora Kalaus (Lokomotiva Zagreb).

Pričuvne igračice su Korina Karlovčan (Podravka Vegeta), Venera Surjan (Split 2010), Katarina Mrazović (Koka Varaždin), Ivana Dežić (Pogon Szczecin).

“Veselim se novom okupljanju tri mjeseca nakon Europskog prvenstva. Reprezentacije s kojima igramo u Poreču su po našoj mjeri. Bit će to idealna prilika da se pripremimo za ono što nas čeka početkom lipnja kada protiv Njemačke imamo susrete doigravanja za Svjetsko prvenstvo u Japanu,” istaknula je reprezentativka Marina Glavan uoči prijateljskog HEP Croatia Cup turnira.

U petak Hrvatska igra protiv Češka od 20 sati, u istom terminu u subotu na rasporedu je dvoboj s Austrijankama, dok u nedjelju od 16 sati Hrvatska igra sa Slovenijom.

HEP Croatia Cup:

22.3.2019.
AUSTRIJA – SLOVENIJA u 18:00 sati
HRVATSKA – ČEŠKA u 20:00 sati

23.3.2019.
ČEŠKA – SLOVENIJA u 18:00 sati
HRVATSKA – AUSTRIJA u 20:00 sati

24.4.2019.
AUSTRIJA – ČEŠKA u 14:00 sati
HRVATSKA – SLOVENIJA u 16:00 sati

RUKOMET