Mario Todorović promijenio trenera i sve bliže olimpijskoj normi

Mario Todorović

Hrvatski plivački reprezentativac Mario Todorović ostvario je sjajne rezultate na Prvenstvu Hrvatske u plivanju održanom u Splitu te time najavio uzbudljiv nastavak sezone. Pobijedio je u četiri discipline te tim rezultatima ostvario norme za nastup na Europskom prvenstvu u Londonu, a približio se i normi za Olimpijske igre Rio 2016.

Pobjedom u disciplini 50 metara slobodno postavio je novi osobni rekord nakon četiri godine, rezultatom 22.44, što je norma za Europsko prvenstvo u Londonu. Ovim rezultatom Mario se približio A normi za nastup na Olimpijskim igrama na samo 17 stotinki. Prva mjesta ostvario je i u disciplinama 100 metara leptir rezultatom 53.18 te 50 metara leptir isplivavši za 23.93. Četvrtu pobjedu je ostvario u štafeti 4×100 metara slobodno u sastavu Todorović, Krešimir-Marasović, Županović i Delač, rezultatom 3:24.97 isplivavši prvu dionicu za 50.30 sekundi.

Nakon sjajnih rezultata Mario je zadovoljno komentirao: “Utrke sam odradio na visokoj razini. Uz probleme koji su se događali početkom prvog mjeseca, na kraju je dobro ispalo. Budući da sam promijenio trenera i ponovno počeo trenirati s Perom Kuterovcem, nisam mogao predvidjeti krajnji ishod. Naravno da je bilo nekih grešaka, pogotovo na 50 metara slobodno, gdje odlučuju desetinke i stotinke. Imamo vremena i prostora za napredak!“

Već ovog vikenda Marija očekuje nastup u Kranju gdje će se susresti reprezentacije Hrvatske, Slovenije i Srbije. “U Kranju ću plivati 50 metara slobodno i 50 metara leptir, a možda se okušam i u disciplini 100 metara leptir,” zaključio je Todorović.

VODENI SPORTOVI
Tagged with:

Ostavi komentar