Mršić: Znamo na koga možemo računati, ali svi moraju raditi više kako bi došli na razinu vrhunske košarke

Veljko Mršić, Foto Marin Sušić, HKS

Hrvatska pomlađena B reprezentacija zaključila je nastup u Kini porazom od Angole s 93:73 (32:28, 25:10, 18:16, 18:19).

Najbolji u hrvatskom dresu bio je ponovno Toni Perković s 21 poenom, četiri skoka i dvije asistencije. Domagoj Proleta je ubacio 13, Mateo Čolak 10 poena, dok je kapetan Karlo Uljarević uz sedam poena i pet puta asistirao.

Reprezentaciju je s klupe vodio trener U20 selekcije Damir Rajković, no, u Kini je bio i izbornik seniorske ekipe Veljko Mršić

“Počeli smo dobro utakmicu, no vidio se umor tri utakmice u tri dana. Vidjeli smo koliko smo daleko u fizičkom aspektu u odnosu na Angolu danas. To su mladi dečki, ali svi oni moraju raditi više i individualno, bez obzira na broj treninga u klubu, da bi se došlo na nivo vrhunske košarke. Sada su imali priliku osjetiti tu snagu i atletizam kod protivnika i nadam se da će im to biti motiv da rade na sebi,” poručio je.

“Imali smo priliku vidjeti 26 igrača kroz ljetne pripreme i imamo jednu dobru sliku. Znamo na koga možemo računati dalje i sada je na njima da se u sljedećem periodu, do prvih prozora, dignu na jedan viši nivo. Sa svima ćemo razgovarati i dati im zadatke koje trebaju raditi da bi bili u reprezentaciji. Zadovoljan sam s ovim ljetnim programima i sigurno 60 ili 70 posto reprezentacije će činiti igrači koji su prošli ovo ljeto“, zaključio je izbornik Mršić nakon dugačke ljetne turneje, koja je uključivala NBA Ljetnu ligu u Las Vegasu i dva turnira u Kini.

“Vidjelo se da su dečki dali sve od sebe, međutim Angola je ipak fizički kvalitetnija momčad s kojom bi problema imala i naša seniorska momčad. Kroz ove tri utakmice su vidjeli gdje su jer nije jednostavno igrati protiv daleko jačih i čvršćih igrača. Mislim da će im to koristiti, da će izvući pouke i uvidjeti koliko trebaju raditi u klubovima. U svojim klubovima oni moraju biti perjanice jer su se kroz ovaj program reprezentacije kao takvi i nametnuli i tako se trebaju i dalje ponašati,” nadovezao se Rajković.

Perković je svjestan kako ga očekuje puno rada: “Dali smo sve od sebe i borili se, ali jednostavno smo izgubili energiju, više nismo imali snage. Oni su u završnim fazama priprema za Svjetsko prvenstvo, a mi smo odradili pet dana priprema zajedno i osobno sam zadovoljan kako je cijela ekipa odreagirala. Vidimo na kojem su nivou ostale reprezentacije i da moramo još puno trenirati u klubu kako bismo dostigli tu razinu, prvenstveno fizički.“

(Foto: Marin Sušić, HKS)

KOŠARKA