Martin Marković svjetski juniorski prvak u bacanju diska: “Sjajan je ovo osjećaj, neopisivo sam sretan!”

Martin Marković, bacanje diska

Martin Marković, bacanje diskaSjajne vijesti iz američkog Eugenea za hrvatsku atletiku donio je Martin Marković, koji je u finalu bacanja diska od 1,75 kg deklasirao svoje protivnike osvojivši zlatnu medalju i naslov svjetskog juniorskog prvaka najboljim hicem sezone u svijetu 66,94 m.

To je ujedno i novi juniorski rekord Hrvatske i sedmo zlato sa svjetskih juniorskih prvenstava za Hrvatsku.

Martin Marković, malaMartin je naslov osvojio sa samo dva ispravna hica i to u prvoj seriji 64,70 m te u trećoj seriji kada je bacio pobjednički hitac. Ostalo su bili prijestupi, ali već od prve serije Martin je preuzeo vodstvo i do kraja ga nitko nije uspio dostići. Srebro je osvojio Nijemac Hennig Prüfer sa 64,18 m, a broncu Norvežanin Sven Martin Skagestad sa 63,21 m.

“Ovo je sjajan osjećaj, neopisivo sam sretan ostvarenim rezultatom i zlatnom medaljom. Nisam previše razmišljao o bacanju, bio sam ‘u zoni’, maksimalno koncentriran. Prije bilo kakvih planova za budućnost sada idem prvo malo na zasluženi odmor,” rekao je vidno uzbuđeni 18-godišnji Marković, koji je u konkurenciji atletičara naslijedio Edisa Elkasevića u bacanju kugle, posljednjeg hrvatskog juniorskog svjetskog prvaka iz 2002. godine.

Ovo je na ovom natjecanju za Hrvatsku druga medalja, Sara Kolak osvojila je broncu u bacanju koplja.

Svjetsko juniorsko prvenstvo u atletici, Eugene (SAD) – bacanje diska (1,75 kg) – POREDAK

AKTUALNO IZDVOJENO OSTALI SPORTOVI
Tagged with:

Ostavi komentar