Medvjedi osvojili Bled: Ne mogu dočekati početak EBEL-a

Medveščak, Bled

Hokejaši Medveščaka pobjednici su pripremnog turnira na Bledu. Nakon što su u prvoj utakmici poraženi u produžetku od Villacha, Medvjedi su u drugoj s minimalnih 1:0 svladali češku ekipu HC Energie Karlovy Vary, dok su u posljednjem susretu uvjerljivo nadigrali ljubljansku Olimpiju sa 6:2 (3:0, 2:2, 1:0).

“Odigrali smo jako dobru utakmicu, dečki su se stvarno borili i moram im se zahvaliti jer su blokirali velik broj pakova. Ovo nam je tek druga utakmica, a već se odlično razumijemo kao momčad i svih 20 igrača igramo kao jedno. To nam je na kraju donijelo pobjedu i vjerujem da ćemo tako nastaviti,” istaknuo je Vilim Rosandić nakon što je protiv Čeha sačuvao svoju mrežu netaknutom.

Strijelac jedinog gola na tom dvoboju bio je Samuels-Thomas, na dodavanje Sauvea.

U finalu s Olimpijom Sylvestre je bio dvostruki strijelac, precizni su bili Armstrong, Samuels-Thomas, Perkovich i za kraj Ivan Janković.

“Odradili smo dvije utakmice stvarno odlično, ostvarili smo dobar rezultat i osvojili smo turnir. Krećemo u sezonu s jednim peharom, a želimo ju završiti sa što većim brojem pehara u vitrini,” poručio je hrvatski reprezentativac, prenosi službena klupska stranica.

“Odlično je stvoriti pobjednički mentalitet već na početku sezone. Vidjelo se na dečkima kako postaju bliski tijekom ovoga turnira. Večeras smo odigrali jako dobro, a osobito u posljednjih pet minuta kada smo pospremili velik broj pakova u gol Olimpije. Vratari su također bili u dobroj formi i smatram da smo cijeli turnir obrambeno dobro odigrali. Ne mogu dočekati početak EBEL-a,” istaknuo je trener Aaron Fox!

Medveščak 1. rujna igra kod francuskog Grenoblea, dok je u pripremi i jedan domaći pripremni dvoboj, prije nove sezone, koja 14. rujna počinje na gostovanju kod Albe.

Hokej ZIMSKI SPORTOVI