Melisa Osmanović i Davor Komar osvojili srebro u Zagrebu: Vjerujem kako ćemo ostvariti svoj san

davor komar

Europski kup u boćanju za osobe s invaliditetom – BISFed 2019 Zagreb Boccia Regional Open došao je do kraja natjecanjem timova i parova. Hrvatska je, kao i u pojedinačnom dijelu natjecanja, imala predstavnike u svim kategorijama.

Glavni adut u natjecanjima parova bio je BC4 u sastavu Davor Komar, Melisa Osmanović i Katarina Strunjak. Naši su bili među favoritima natjecanja. Svoju kvalitetu su i opravdali. U uvodnoj utakmici grupne faze ostvarili su uvjerljivu pobjedu protiv Turske s 8:3. U drugoj utakmici iznenađujuće su poraženi od Azerbajdžana sa 6:7. No, pobjedom protiv Mađarske u trećoj utakmici sa 6:1 ipak izborili su polufinale. U današnjem prijepodnevnom polufinalu uvjerljivo je poražen par iz Grčke s

U finalu su nas čekali Slovaci, aktualni svjetski prvaci i paraolimpijski pobjednici u sastavu Samuel Andrejčik, Michaela Balcova i Martinm Streharsky. Naš ponajbolji par ovog puta jednostavno nije mogao parirati Slovacima i uvjerljivo je izgubio s 9:0.

“Nije tako loše završilo iako smo u finalu izgubili. Svaka medalja nam je važna, pa tako i ovo srebro. Iako je rezultat doista bio uvjerljiv, ali kada se igra na sve ili ništa jednostavno smo izgubili trenutno od boljih. Boća je okrugla i vjerujem da ćemo biti bolje sreće na Svjetskom kupu u Hong Kongu u svibnju. Do kraja ove predparaolimpijske godine očekuje nas čitav niz natjecanja i vjerujem da ćemo ostvariti svoj san odlaska na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020“, zaključio je Komar.

Srebro Martina Frkovića bilo je ugodno iznenađenje u finalu BC1 kategorije koje je Frković u petak izgubio u doista uzbudljivoj završnici od Francuza Ivannha Mitoryja s 3:4.

Izbornik hrvatske vrste Tomislav Bunjevac na kraju natjecanja u Zagrebu dao nam je kratki osvrt: “Dvije medalje, dva srebra sigurno moramo biti zadovoljni. Igra cijele reprezentacije doista ulijeva vjeru u budućnost hrvatskog boćanja za osobe s invaliditetom. Možda smo očekivali i više, ali medalja Martina Frkovića i današnja u paru doista nam daje za pravo da budemo zadovoljni. Pred svim reprezentativcima je doista bogata ovogodišnja sezona od svjetskih i regionalnih kupova, Europskog prvenstva u Sevilji do igre mladih u Finskoj, tako da će mnogi imati prigodu da se dokažu“, zaključio je izbornik Bunjevac.

Naš BC1/BC2 tim, u sastavu Dora Bašić, Martin Frković, Kristijan Trampuž, Marko Turković i Luka Wagner igrao je u vrlo jakoj skupini B, u kojoj su bili timovi Velike Britanije i Španjolske te tim iz Turske. Unatoč vrlo dobroj igri, naš tim poražen je najprije od Španjolske, a potom i od Velike Britanije (predvođene aktualnim svjetskim i europskim prvakom te paraolimpijskim pobjednikom Davidom Smithom) no na kraju su ubilježili pobjedu protiv Turske te natjecanje završili na petom mjestu.

BC3 par u sastavu Marko Arambašić, Draško Bartolić i Danijela Mataija natjecanje je završili na šestom mjestu. U uvodnoj utakmici poraženi su od para Švedske, predvođenog pobjednicom pojedinačnog dijela turnira Marijom Bjurström. Nakon toga ubilježili su pobjedu protiv para iz Njemačke, a u trećoj utakmici izgubili od Češke, predvođene sjajnim Adamom Peškom.
Hrvatska bila po prvi put domaćin ovakvog natjecanja, organizacija je dobila sve pohvale od BISFed-a, a ostvareni su i zapaženi sportski rezultati.
.

PARAOLIMPIJCI