Nova kazna Uefe: Dinamo bez navijača i na Maksimiru i na prvom gostovanju

Maksimir, Istok, Dinamo

Europska nogometna federacija UEFA kaznila je Dinamo s dvije utakmice bez navijača u europskim natjecanjima zbog rasističkih ispada i bacanja predmeta u teren.

“Jedna se kazna odnosi na utakmicu FC Viktoria – GNK Dinamo, za koju je klub kažnjen iznosom od 10.000,00 Eura i jednom utakmicom za koju je Dinamu zabranjena prodaja ulaznica vlastitim navijačima (navijačima Dinama) za prvo gostovanje u UEFA natjecanju.

Druga kazna odnosi se na utakmicu GNK Dinamo – Benfica SL za koju je klub kažnjen za upotrebu pirotehnike, blokirane stepenice i rasističko ponašanje. Novčani dio kazne iznosi 67.000,00 Eura te smo kažnjeni i na način da Dinamo prvu iduću domaću UEFA utakmicu igra pred praznim stadionom, odnosno bez gledatelja. Uz to još jedna utakmica kazne pred praznim tribinama bit će aktivirana ukoliko u razdoblju od dvije godine naši navijači ponove rasističko ponašanje.

U odnosu na dio kazne kojim se zatvara stadion za gledatelje, GNK Dinamo je poduzeo pravne korake te ćemo u žalbenom postupku, vodeći se određenom argumentacijom, pokušati uvjeriti disciplinska tijela Uefe da ublaže taj dio kazne. O rezultatima žalbenog postupka, pravovremeno ćemo obavijestiti javnost i navijače,” poručili su iz kluba.

NOGOMET
Tagged with: ,