Mirta Freund nakon propuštene prilike protiv Francuskinja: Mislimo na iduću utakmicu, idemo dalje jako

Odbojkašice U-19

Hrvatska ženska odbojkaška juniorska reprezentacija poražena je u svojoj prvoj utakmici na Europskom prvenstvu rezultatom 2:3 (24:26, 26:24, 14:25, 25:23, 7:15). Francuske reprezentativke slavile su nakon 116 minuta u neizvjesnoj i napetoj utakmici koja se igrala u osječkoj dvorani Gradski vrt.

‘’Jako nam je žao zbog poraza, pokazali smo borbenu igru i cure su na terenu opravdale dres koji nose. Nažalost, u petom setu je presudilo iskustvo francuskih reprezentativki koje igraju u puno jačoj ligi. Žao nam je, idemo dalje. Poraz ćemo zaboraviti večeras i pripremamo se za iduću utakmicu,’’ izjavio je izbornik Saša Ivanišević.

Utakmice su zbog strogih epidemioloških mjera zatvorene za publiku ali hrvatske reprezentativke hrabro su ušle u borbu s gošćama iz Francuske. Posebno se u redovima hrvatske reprezentacije istaknula Dijana Karatović kao najbolja serverica utakmice. Pobjeda je na kraju izmaknula, ali hrvatske juniorke već u ponedjeljak, 24. kolovoza, čeka reprezentacija Turske s kojom igraju od 17.30 sati.

‘’Mogu reći da smo ostavile srce na terenu. Imale smo priliku pobijediti, ali nažalost servis nam je odnio dosta poena, što nam je inače jača strana. Mislimo na iduću utakmicu i idemo dalje jako,’’ izjavila je nakon utakmice kapetanica hrvatske juniorske reprezentacije Mirta Freund dok je njezina suigračica Andrea Mihaljević dodala: ‘’Borile smo se, želja je bila ogromna. Možemo igrati s njima, ali na kraju je nedostajalo malo sreće. Idemo dalje, ovaj jedan poraz ništa ne znači!’’

Za Hrvatsku igraju Mirta Freund, Zorana Brčić, Karla Antunović, Jelena Zdilar, Andrea Koraca, Dijana Karatović, Ana Ištuk, Mia Bilušić, Andrea Mihaljević, Larisa Pauletić, Mia Kainz i Rebecca Scoria.

OSTALI SPORTOVI