Mladi Hrvati protiv Francuza za polufinale Eura: Spremni smo, nadam se da ćemo to i dokazati!

Uroš Hočevar

Hrvatska kadetska rukometan reprezentacija poražena je od Danske 22:20 (13:11) te će se za mjesto u polufinalu Eura boriti protiv velikih rivala, Francuza.

Najbolji strijelac kod Hrvatske bio je Ivan Rukavina s pet pogodaka koji je ujedno bio i proglašen za najboljeg igrača utakmice.

“Danska je bila jednostavno bolja od nas. U napadu su lako dolazili do golova, a naša obrana nije bila na razini kao inače. Idemo po pobjedu protiv Francuske. Do sada Francuzi nisu briljirali na turniru, ali moramo biti oprezni jer znaju biti nezgodni. Trebamo zaboraviti ovu utakmicu, naučiti na greškama i sada se što bolje pripremiti za Francusku”, poručio je nakon utakmice Rukavina.

Utakmica s Francuzima igra se od 20.30 sati u Koprivnici, u dvorani Fran Galović.

“Loše smo ušli u utakmicu i prepustili smo Dancima da preuzmu inicijativu. Doveli smo se u situaciju gdje smo stalno morali stizati rezultat. Nismo pronalazili dobar protok lopte i nikako nismo uspjeli prebacili igru na našu razinu. Mali je broj golova i to moramo pripisati dobroj danskoj obrani, a nas vanjski šut nikako nije išao. Sada nas čeka Francuska. To će biti u potpunosti drugačija utakmica. Francuska igra 5-1 zonu za koju mislim da ćemo se snaći i za koju smo spremni. Nadam se da ćemo to i dokazati, kao i lakoćom igre i bržim protokom lopte,” najavio je izbornik Lisica. (Foto: Uroš Hočevar)

RUKOMET