Mladi hrvatski hokejaši SP u Zagrebu otvorili slavljem protiv Srbije: Bilo je emotivno!

HSHL U18

Hrvatska juniorska U-18 reprezentacija u hokeju na ledu bila je bolja od reprezentacije Srbije rezultatom 2-1 (0-0, 1-0, 1-1) i ostvarila prvu i vrijednu pobjedu na otvaranju IIHF IIB Svjetskog prvenstva u Zagrebu.

Mladi hokejaši, nošeni potporom više od tisuću gledatelja, odigrali su hrabro i odgovorno i zasluženo pobijedili. Golove za Hrvatsku postigli su Sven Paulović i Dominic Rene Čanić.

Trener Alan Franjković bio je zadovoljan igrom i pobjedom: “Bila je to teška i emotivna utakmica za dečke, ali na kraju smo zadovoljni. Malo smo pali u igri nakon što smo primili gol odmah na početku zadnje trećine, ali uspjeli smo vratiti ritam i minutu i pol prije kraja zabiti za pobjedu”.

Nažalost prvi golman Domagoj Troha ozlijedio se u zadnjoj trećini: “Žalio se na bolove u koljenu, ali još ne znamo o čemu se točno radi. Znat ćemo više nakon pregleda. Luka Goršić ga je odlično zamijenio,” rekao je Franjković.

U nedjelju Hrvatska igra s Nizozemskom, također u 20 sati: “Nizozemska je danas s Kinezima pokazala veliku kvalitetu; fizički su jaki i morat ćemo imati isti ritam. Neće biti lako, ali dat ćemo svoj maksimum.”

Prvog dana IIHF SP U18 IIB, odigrane su još dvije utakmice. Prvenstvo su otvorili Španjolska i Island, a Španjolci su pobijedili 8:3 (6:0, 1:2, 1:1).

Utakmica Kine i Nizozemske bila je neizvjesna do samog kraja. Kao najveća nepoznanica prvenstva, Kina je pokazala visoku kvalitetu, ali su posustali u zadnjim trenucima utakmice. U trećoj trećini vodili su 5:4 i 30 sekundi prije kraja Nizozemska je izjednačila. Igrali su se produžeci bez pogodaka pa su utakmicu odlučili penali i u konačnici je Nizozemska pobijedila 5:6 (1:2, 3:1, 1:2, 0:0, 0:1).

Hokej ZIMSKI SPORTOVI