Srbić zaslužio novo zlato: “Ovo je najveća ocjena u mom životu, a izvedba bolja nego u finalu SP-a”

Srbić, Krce, Vuković

Tin Srbić nastavlja tamo gdje je stao prije pet mjeseci. Na svom prvom natjecanju nakon osvajanja svjetskog zlata na preči, najbolji hrvatski sportaš u protekloj godini, danas je pokorio i Svjetski kup u Dohi.

U kvalifikacijama je išao na sigurno, kao četvrti se plasirao u finale preče, no danas je u borbi za medalje izveo jači start (6,4) i s jednom od svojih najbolji vježbi ikada i ocjenom 14,800 bodova potpuno deklasirao izrazito jaku konkurenciju u Dohi.

S njim na postolju stajali su srebrni Amerikanac Marvin Kimble (14,533) i brončani Kinez Shudi Deng (14,500).

“Išao sam svoju najtežu vježbu koju trenutačno izvodim, nju sam radio i na Svjetskom prvenstvu u Montrealu, ali sada sam je izveo čak još i malo bolje nego tada. Ova ocjena koju sam danas dobio je najveća u mom životu, tako da ne mogu biti nezadovoljan. Sretan sam da sam ovako dobro odradio nastup jer zagrijavanje nije bilo baš onako po planu, malo se i natjecanje odužilo, čekao sam 40 minuta, malo se ohladio! Sretan sam da sam nakon svega toga uspio odraditi ovako dobru vježbu, pogotovo u ovako jakoj konkurenciji. Jedino mi je malo žao što je Japanac Kohei Uchimura u kvalifikacijama bio deseti i što nije bio u finalu da se međusobno borimo, ali ja sam svoje odradio. Opet,” nasmijao se Tin!

“Još jedno zlato sa Svjetskog kupa je tu, drago mi je i ništa, sad dalje idemo pripremati se i pokušati još pojačati vježbu da krajem godine na Europskom prvenstvu u Glasgowu i Svjetskom prvenstvu u Dohi opet budem konkurentan za borbu za finale i za medalje,” poručio je Srbić nakon sjajnog nastupa u Dohi.

Inače, ovo je Tinovo treće zlato sa Svjetskih kupova u karijeri i ukupno osma medalja. I ujedno treća sezona za redom u kojoj je na svakom turniru izborio minimalno finale.

U 2016. godini na četiri turnira SK na svakome je osvajao medalje i to brončane (Szombathely, Osijek, Ljubljana i Baku). Lani je na pet turnira također na svakome bio u finalu i pritom osvojio zlata u Kopru i Osijeku te srebro u Dohi u kojoj je ovaj put otišao još korak dalje.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,