Mladi rukometaši bez finala Eura u Varaždinu: Tužni smo i razočarani

Uroš Hočevar

Hrvatska kadetska reprezentacija nije u Varaždinu uspjela izboriti finale Europskog prvenstva. Island je slavio s 30:26 (13:12) i izabranike Borisa Lisice poslao u borbu za broncu protiv Danske

“Gubili smo gol razlike, i bezglavo trčali stizati, što je bilo nepotrebno.  U toj fazi jednostavno se izgube i sve pobrkaju. Pravi dogovor nije poštovan i ne može biti onda niti rezultata. Mislim da su dečki dali sve od sebe, nema tu prigovora. Borili su se trčali, hvatali za majice, bacali po podu, ali nije išlo. Sad imaju novu priliku za učenje. Igrati za treće mjesto bit će ponos i čast.  Nadam se da ćemo se bolje prezentirati protiv Danske i uzvratiti za poraz u Koprivnici,” rekao je izbornik Lisica.

Najbolji strijelac u redovima Hrvatske bio je Ante Ivanković s pet postignutih pogodaka. Po četiri su dodali Fran Mileta i Gianfranco Pribetić. Stipe Purić skupio je deset obrana. Haukur Thrastarson bio je prvo ime Islanda s deset pogodaka.

“Teška utakmice, tužni smo i razočarani. Borili smo se, ali svoje zadatke nismo ispunjavali na razini na kojoj smo trebali. Obrana nije bila kompaktna i gusta. Trebamo dići glave sad, dati sve od sebe, resetirati se i probati se osvetiti Dancima za poraz u Koprivnici. Više smo bili emocionalno napaljeni za finale doma, tako da nismo baš programirali u glavi te zadatke koje smo trebali odrađivati. Jesmo, ali ne na vrhunskom nivou protiv ovakve ekipe. Naravno da smo naučili nešto od prošlog susreta s Danskom. Trebamo analizirati svaki detalj kako bismo mogli postaviti svoju obranu napad i probati pobijediti to. Uvijek je u rukometu tako, uvijek se poklope neke Skandinavci, Francuzi koji nam ne pašu. Ne mogu reći da nisam zadovoljan svojom igrom, ali mi nije to toliko važno koliko timska pobjeda i igra moje momčadi. Probat ćemo se skupiti, dignuti glave i dat ćemo u nedjelju  sve od sebe,” poručio je Ivanković. (Foto: Uroš Hočevar)

RUKOMET