Mladost protiv Spandaua u subotu na Savi, Ivan Marcelić poziva na podizanje svijesti o dijabetesu

Ivan Marcelic

HAVK Mladost nastavlja svoj put u Ligi prvaka. U drugom kolu prestižnog europskog natjecanja, Žapci će u subotu 3. studenog od 19 sati na bazenu na Savi ugostiti berlinski Spandau 04.

“Očekuje nas izuzetno teška i važna utakmica drugog kola Lige Prvaka. Spandau je vrhunska europska ekipa, bogata tradicijom. Polako se i ozbiljno vraćaju na vrata europskog i svjetskog vaterpola. Imaju čitav niz kvalitetnih individualaca koji su prošlogodišnjim igranjem pokazali da imaju kvalitetu i izborili su nastup na Final Eightu u Genovi gdje su bili vrlo blizu pobjede s Olympiacosom. Izgubili su samo 6-5, a Olympiacos je kasnije postao prvak Europe,” izjavio je trener Mladosti Zoran Bajić i dodao:

“Dakle, radi se o izuzetno ozbiljnoj i jakoj ekipi. Probat ćemo odigrati što je moguće kvalitetnije, s puno discipline i probati u visokom ritmu lomiti njihov individualizam. Nadam se dobroj igri i isto tako dobrom rezultatu!”

Preko Spandaua do europskog naslova

Mladost je sjajno ušla u novu sezonu i još ne zna za poraz. Tri pobjede u Regionalnoj ligi te remi s Hannoverom u Ligi prvaka najbolja su najava za utakmicu. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

“Prije punih 29 godina odigrali smo pobjedničku utakmicu protiv Spandaua te osvojili naslov prvaka Europe. Drago nam je da ponovno nakon toliko vremena i imamo priliku ponovno zaigrati protiv Spandaua i to na bazenu Mladosti,” prisjetio se sportski direktor Mladosti Milorad Damjanić i dodao: “Očekuje nas puni program, odmah dalje nastavljamo s Regionalnom ligom u petak, pa ponovno do kraja godine imamo još tri utakmice iz Lige Prvaka, šest utakmica Kupa i četiri utakmice Regionalne lige.”

Marcelić podiže svijest o dijabetesu

Ususret Svjetskom danu dijabetesa koji se obilježava 14. studenog, Zagrebačko dijabetičko društvo i HAVK Mladost najavljuju zajedničku akciju. Svi gledatelji koji će u subotu doći bodriti Mladost s tribina imat će priliku obaviti besplatno mjerenje šećera prije utakmice. Hvale vrijednu inicijativu koja ima za cilj podići svijest građana o ovoj bolesti predstavila je bivša Mladostašica Ines Jakopanec.

Akciju je posebno pozdravio kapetan Mladosti Ivan Marcelić koji živi s dijabetesom od svoje desete godine, ali i danas ostvaruje vrhunske sportske rezultate.

“Drago mi je da ususret mjesecu studenom u kojem se obilježava svjesnost o dijabetesu provodimo ovu akciju na utakmici. Moramo podići svijest o ovoj bolesti budući da ima mnogo oboljelih, jednako tako i onih koji ne znaju da boluju. Skrenimo pažnju na to da se dijabetes mora pažljivo kontrolirati i u tom slučaju nema tih zapreka koje se ne mogu premostiti,” izjavio je kapetan Mladosti.

Nakon Spandaua, Mladost već u petak 9. studenog očekuje susret s Jadran Herceg-Novim u Regionalnoj vaterpolskoj ligi na bazenu Mladosti. Utakmica počinje u 20.15 sati, a ulaz je besplatan uz iznenađenja za gledatelje.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI