Modrić: U Francuskoj ’98 bila je bolja atmosfera oko reprezentacije, no u posljednjim utakmicama navijači su stali iza nas!

Modrić

Hrvatska nogometna reprezentacija u noći s petka na subotu po našem vremenu, s početkom u 1.30 sati, igra svoju prvu pripremnu utakmicu prije ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Rusiji.

U američkom Miamiju protivnik nam je Peru…

“Peruance krase izražena borbenost, trka i kompaktnost, a imaju i nekoliko opasnih pojedinaca. Farfan je u dobroj formi, Guerrera smatram možda i njihovim najboljim igračem. Sviđa mi se Peru, zajedništvo mu je vjerojatno najveća snaga. Čeka nas stoga muška utakmica protiv sastava koji prezentira južnoamerički nogomet u vrlo dobrom svjetlu”, poručio je kapetan Luka Modrić, prenosi hns-cff.hr.

“Sigurno će nam to biti dobra priprema za Argentinu na SP-u, koja ima još i bolje pojedince. Bit će nam to kvalitetna provjera i nadam se dobroj utakmici i dobrom rezultatu, da ćemo ispuniti zahtjeve izbornika kao u prijašnjim utakmicama. Poštujemo Peru, kao i svakog drugog suparnika, no pobijediti želimo u svakoj utakmici, premda ne osjećamo pritisak. Važno nam je pružiti dobru partiju, a uspijemo li pritom pobijediti, bit će savršeno”, dodao je Luka, kojem je ovo možda i posljednje veliko natjecanje u dresu Hrvatske…

“Naš je san ponoviti Francusku ’98, a cilj nam je prije svega proći vrlo zahtjevnu skupinu. Ići ćemo korak po korak, nećemo razmišljati previše unaprijed. Sazreli smo kao momčad, a i nas krasi zajedništvo. U Francuskoj ’98 bila je bolja atmosfera oko reprezentacije, no u posljednjim su utakmicama navijači stali iza nas, i ta nam podrška treba. Svi zajedno možemo postići uspjeh, iskusniji smo i snažniji nego prije četiri godine”.

Utakmice s Peruom i Meksikom bit će poseban doživljaj za Hrvate u Sjevernoj Americi.

“Drago nam je da smo došli u Sjedinjene Američke Države, da se možemo približiti navijačima u iseljeništvu jer znamo da nam pružaju veliku podršku, što nam mnogo znači. Neka nastave biti uz nas, a mi ćemo na terenu dati maksimum, kako bismo predstavili Hrvatsku na najvišoj razini – kako protiv Perua i Meksika, tako i na Svjetskom prvenstvu”, zaključio je Modrić.

Vatreni u noći s utorka na srijedu, u 4 sata ujutro po hrvatskom vremenu, igraju u Dallasu protiv Meksika.

NOGOMET