Dalić: Mala smo zemlja, ali od nogometa imamo velika očekivanja!

Dalić

Hrvatska i Peru će u Miamiju odigrati svoj prvi međusobni susret u povijesti. Dvoboj je na rasporedu u noći s petka na subotu po našem vremenu (1.30 sati), a izbornik Dalić najavio je kako će u dvoboj krenuti s udarnim sastavom.

“Igrat ćemo protiv Perua kao i u tri prijašnje utakmice, u sustavu 4-2-3-1. Razmišljao sam o tome, ali nemamo mnogo vremena. Međutim, dobro je što smo ovdje i što igramo protiv Južnoamerikanaca. Tražio sam snažne suparnike, dobio sam ih, i nadam se dobrom iskustvu u ove dvije utakmice”, rekao je hrvatski izbornik.

“Želimo se testirati na sudionicima Svjetskog prvenstva koji igraju slično Argentini, jednom od favorita za naslov svjetskog prvaka. Peru je prošle godine primio samo sedam pogodaka, igraju dobru obranu, a dobro poznajem i Farfanove kvalitete. Rado bih ih opet susreo i u drugom krugu Svjetskog prvenstva, zašto ne”, prenosi hns-cff.hr.

Daliću je njegova ekipa u prvom planu…

“Osnovni nam je cilj pripremiti svoju igru i dati priliku svim igračima. Ključno nam je kako ćemo mi izgledati, a pobjeda bi nam bila važna za samopouzdanje.”

“Imamo izvrsne igrače, koji igraju u najboljim europskim klubovima. Došao sam u teškoj situaciji, a sada želimo ostvariti svoje snove, pri čemu nam je prvi cilj proći skupinu. Imam puno povjerenje u svoje igrače, a oni mi kvalitetno odgovaraju. Mala smo zemlja, ali od nogometa imamo velika očekivanja”, zaključio je strateg Vatrenih.

Hrvatski nogometaši u noći s utorka na srijedu, u 4 sata ujutro po hrvatskom vremenu, igraju u Dallasu protiv Meksika.

NOGOMET