Mršić: Želimo pokazati da smo klapa i da uživamo igrati zajedno

Hrvatska, Mršić, Kina HKS

Hrvatska košarkaška reprezentacija stigla je u Kinu gdje će nastupiti na Kupu Bore Stankovića.

“Drago nam je što smo ovdje i sudjelujemo na turniru koji nosi ime velikog košarkaša. Nadam se da ćemo igrati dobru košarku i da ćemo biti konkurentni na turniru. Kao i kineska reprezentacija, vratili smo se s NBA ljetne lige u Las Vegasu. Promijenili smo u međuvremenu šest igrača, ali dat ćemo sve od sebe i pokušati osvojiti turnir,” najavio je izbornik Veljko Mršić, koji je na ovaj turnir u Shenzenu poveo kombiniranu ekipu.

“Malo je izmijenjena ekipa u odnosu na Las Vegas, imamo šest novih igrača. Odradili smo tri dana treninga, da se malo uigramo. Ekipa je u disbalansu jer igrači koji su došli nisu bili u treningu, a povratnici iz Las Vegasa su u ‘jet lagu’, no uspjeli smo nešto napraviti. Dečki su dobro radili i davali sve od sebe.”

Košarkaši nastavljaju s pripremama, Mršić odredio popis za Kup Bore Stankovića u Kini

Među reprezentativcima je i Pavle Marčinković: “Uvijek je privilegija igrati s ovako dobrim ekipama. Moji suigrači i ja smo ovdje da se natječemo i da se pokažemo, ali i upoznamo drugu kulturu. Bio sam u Kini prije sedam godina, jako mi se svidjelo i uzbuđen sam što sam ponovno ovdje. Ovog ljeta ne sudjelujemo na velikom natjecanju kao što je Svjetski kup, ali svaka je utakmica za nas prilika da pokažemo izborniku i Hrvatskoj da smo spremni boriti se.”

Prvu će utakmicu naša reprezentacija odigrati 23. srpnja s početkom u 13:30 protiv reprezentacije Latvije, a sljedeći dan će, ovisno o vlastitom rezultatu, igrati protiv pobjednika ili gubitnika utakmice Kina – Tunis.

“Iskoristit ćemo ove tri utakmice da vidimo na koga još možemo računati ozbiljno u sljedećim kvalifikacijama i da nastavimo ono što smo započeli u Las Vegasu – da pokažemo da smo klapa, da smo momčad, da uživamo igrati zajedno i da nastavimo udarati temelje koje smo postavili na prijašnjim utakmicama,” zaključio je Mršić.

U ponedjeljak se održao ždrijeb skupina kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a Hrvatska je smještena u skupinu s Turskom, Nizozemskom i Švedskom.

KOŠARKA