Mama spasila stvar: Ranteš s posuđenim biciklom osvojio treće mjesto na Baltic Games

Marin Rantes

Marin Ranteš je unatoč izgubljenom biciklu imao odličan nastup, napravio je sve planirane trikove i na kraju osvojio treće mjesto na Baltic Games natjecanju u Gdanjsku.

Baltic Games za najboljeg hrvatskog BMXera pokazale su se kao poligon za testiranje strpljenja. Po dolasku u Gdanjsk Marin je shvatio da mu je aviokompanija izgubila torbu u kojoj mu se nalaze BMX bicikl, kaciga i štitnici. Kako mu iz aviokompanije nisu mogli reći gdje mu se nalazi bicikl, jedina opcija je bila da njegova majka sjedne u auto, u Mađarskoj od sponzora Elite BMX pokupi sve potrebno za vožnju i doveze se do Gdanjska. Nakon 15 sati vožnje od Varaždina do Gdanjska Marinu je stigao bicikl s kojim je uspio izboriti finale.

U finalu je odvozio jednu od boljih vožnja, priuštivši publici odličan show. Čak je po prvi puta napravio i trik backflip barspin to tailwhip. Zaredali su se iznimno zahtjevni trikovi poput flair tailwhip, 720 tailwhip i 360 triple tailwhip, što mu je osiguralo odlično treće mjesto.

“Jako volim voziti Baltic Games, a moram priznati da mi je ovogodišnja vožnja, unatoč posuđenom BMXu, na kakvom nisam navikao voziti jedna od najdražih do sada. Sretan sam što sam završio treći. Vjetar u leđa da budem što bolji dala mi je i mama koja je vozila 15 sati direktno iz Varaždina samo kako bih ja imao BMX da odvozim utrku. Kad obitelj i prijatelji vjeruju u vas, morate dati najbolje što možete od sebe kako biste im zahvalili! Ja sam trećim mjestom opravdao sva očekivanja,” uzbuđeno je poručio Marin.

Ispred Marina su nova natjecanja na kojima će pokušati osvojiti što više bodova koji će mu osigurati plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,