Multisportski ‘Dan Mladosti’

Print

U prezentaciji sportova, uz mogućnost sudjelovanja svih zainteresiranih posjetitelja, sudjelovat će klubovi iz dvadesetak različitih sportova članova našeg društva. Posjetitelji će moći saznati sve informacije o sportovima pogledati demonstracije i sami se uključiti i isprobati svaki sport.

Cilj događaja je uključivanje što većeg broja djece i mladih u sportske aktivnosti te edukacija djece, roditelja i šire javnosti o višestrukim koristima bavljenja sportom.

Print

Partneri na događaju su nam i Zagrebačko dijabetičko društvo koje želi svojim članovima pokazati da dijabetes nije prepreka za ispunjenje životnih ciljeva i bavljenje sportom već štoviše da je dijabetes tako lakše kontrolirati. Također sport je oruđe za sprečavanje obolijevanja od dijabetesa tipa 2. U prezentaciji udruge dijabetičara sudjelovat će i sportaši dijabetičari članovi HAŠK-a.

Hrvatski akademski športski klubovi Mladost Sveučilišta u Zagrebu (skraćeno HAŠK Mladost) najstarije su hrvatsko športsko društvo osnovano 1903. godine. Danas je HAŠK Mladost udruga koja okuplja trideset klubova različitih športova: atletika, biatlon, dizanje utega, hokej na travi, jedrenje, jiju-jitsu, judo, košarka, mačevanje, mali nogomet, odbojka, plivanje, ragbi muški i ženski, rukomet, sinkronizirano plivanje, skijanje, skijanje na vodi, skijaško trčanje, sklizanje, stolni tenis, streljaštvo, šah, tenis, vaterpolo muški i ženski, veslanje i četiri kluba za osobe s posebnim potrebama. Na posljednjim Olimpijskim igrama četiri športaša, članova našeg društva, osvojili su olimpijska odličja: atletičarka Sandra Perković, veslači Martin i Valent Sinković te vaterpolist Luka Bukić.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: