Naglić: Veselim se utakmici s Cibonom, očekujem sjajnu atmosferu! Nazor: Nisam zadovoljan!

KK Zadar

Nakon što su polufinale izborili Cedevita i Zabok, u drugoj poluzavršnici igrat će domaćin Zadar i Cibona. Zagrepčani su s 82:70 svladali Škrljevo, dok je u gradskom derbiju Zadar slavio s uvjerljivih 104:61.

“Utakmica nam je dobrodošla da probijemo led Kupa. Riješili smo to bez problema s našom rotacijom i već se sada pripremamo za polufinalnu utakmicu.“

“Svaka utakmica s Cibonom je teška, nova. Jako respektiram njihovu ekipu, u ovakvom sustavu Cibona može odigrati puno bolje nego danas, svjesni smo toga i baš se zato jako pripremamo jer treba odigrati najbolje što znamo. Ne mislim da će biti jednostavno. Ta utakmica je sama po sebi od velike važnosti. Neke promjene smo uveli, ali ne velike. Očekujem sjajnu atmosferu.“

“Ne bih se zamarao psihološki što nam donosi prednost od 3-0 protiv Cibone, nitko u svlačionici ne razmišlja olako jer tu su imena kao što su Tomas, Rozić, Žorić i mislim da su trenutno opasniji nego što to izgleda. Pritisak je velik jer su i očekivanja velika, ali mi smo to sami izazvali kod ljudi sa svojim dobrim igrama. Veselim se utakmici,” rekao je trener Zadra Aramis Naglić.

Najefikasniji u redovima Cibone bili su Žorić sa 17 i Rozić s 15 poena dok je Škrljevo predvodio Štemberger s 18 koševa.

“Nisam zadovoljan,” jasno je naglasio strateg Vukova Ante Nazor,

“Međutim, bolje je na startu ovakvog turnira odigrati lošije i pobijediti pa kasnije odigrati bolje. Čestitam svojim momcima, dobili smo tešku utakmicu. Nastojali smo proširiti rotaciju što nas je dovelo u par rezultatskih obrata. Drugo poluvrijeme smo ušli borbenije i s više koncentracije. Imali smo pozitivan ritam kojeg smo držali do samog kraja”, dodao je trener Cibone.

“Znali smo da nas čeka takva utakmica. Susret je bio u egalu. Mislim da je na kraju presudilo naše iskustvo,” poručio je Karlo Uljarević, razigravač Cibone.

11:00 Polaganje vijenaca kod spomenika Krešimira Ćosića ispred njegove dvorane u Zadru
11:45 Prijem obitelji Ćosić, predstavnika Hrvatskog košarkaškog saveza i klubova kod gradonačelnika Grada Zadra gosp. Branka Dukića
17:00 Prva polufinalna utakmica – Cedevita – Zabok
19:30 Druga polufinalna utakmica – Cibona – Zadar

U Šibeniku će se u petak u 14 sati održati komemoracija za bivšeg predsjednika HKS-a Danka Radića u Hrvatskom Narodnom Kazalištu u Šibeniku, a sprovod je u 16 sati na Gradskom groblju Kvanj. Predstavnici Hrvatskog košarkaškog saveza odmah nakon prijema kod gradonačelnika Zadra Branka Dukića kreću za Šibenik na komemoraciju i posljednji ispraćaj bivšeg predsjednika HKS-a.

KOŠARKA